Verdachte geschriften gevonden op toilet luchthaven van Zaventem: "Geen indicatie van gevaar"

Dieter Nijs
De inkomsthal van Zaventem werd vanavond afgesloten omdat er verontrustende geschriften in de toiletten werden gevonden. "Om 19.45 merkte iemand vreemde teksten die op de muren van de herentoiletten waren geschreven", zegt Sara Frederix van de federale politie. Op de muur in de herentoiletten stond "Allahu akhbar" te lezen en andere Arabische geschriften, samen met de melding dat er later op de avond een bom zou ontploffen. De zoekactie heeft niets verdachts opgeleverd, meldt de federale politie.

De veiligheidsmaatregelen die genomen werden nadat in de herentoiletten van de aankomsthal een dreigboodschap was aangetroffen, werden in de loop van de nacht dan ook opgeheven. Het onderzoek naar de verantwoordelijke voor de dreigboodschap loopt intussen.

Reden tot paniek is er volgens Frederix niet. "Onze mensen hebben nog niets verdachts teruggevonden. Er is geen indicatie om aan te nemen dat de teksten op de muren degelijk gevaar aanwijzen. Er werd een proces-verbaal opgemaakt. Wie de teksten op de muur heeft geschreven, weten we niet. Er is niemand aangehouden."

"Uit veiligheidsoverweging nemen we geen risico's en houden we een volledige sweeping. Die is nog steeds aan de gang. Op de luchthaven zal de hele avond een verhoogde mate van veiligheid gelden."

Die zoekactie leverde voorlopig geen explosieven of andere verdachte stoffen op. Er wordt dan ook rekening gehouden met de mogelijkheid dat de dreigboodschap afkomstig was van een flauwe grappenmaker of iemand met psychologische problemen.

"De politie stelde een perimeter in, maar niemand op de luchthaven moest geëvacueerd worden en ook de vliegtuigen worden niet aan de grond gehouden", aldus Frederix.

Dieter Nijs
Dieter Nijs
Dieter Nijs40 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Koen Reynvoet

  Vind het nu ook wel overdreven om voor een opschrift in een wc de luchthaven plat te leggen! Maar vind ook dat we bij terreurdreiging geen rekening dienen te houden met wat de Koran of de islam toelaat of verbied! Ik dacht dat je medemensen afslachten ook verboden is door die godsdienst! Een "goede"moslim zou dit ook niet doen.......

 • Cabrioduikboot

  Wat ik raar vind is hoe het kan dat een geloof van tientallen miljoenen mensen over de zelfde kam geschoren worden omdat er daar een paar duizende geflipt van zijn.....

 • amina housni

  nee dit bewijst alleen nog meer dat deze mensen geen respect hebben moest een "moslim" het toch geschreven hebben heeft deze persoon niet eens respect voor zijn God hoe kan zo iemand dan wel respect hebben voor de medemens? en er zijn veel mensen die Arabisch kunnen schrijven en geen moslim zijn en je moet niet Arabisch kunnen schrijven om het foutloos over te schrijven

 • Erik De Vilder

  Aan al degenen hieronder die weer onmiddellijk op hun paard springen om te zeggen dat een echte moslim dat nooit zou doen, zie de geschiedenis van alle terroristen; allemaal criminelen met ook een drugsverleden, dat zouden echte moslims ook niet doen. En hoeveel niet moslims kunnen Arabisch schrijven? Flauwe grap: ja, maar wel een moslim die het gedaan heeft.

 • Rony Len

  Het is tegen hun geloof ook om mensen te vermoorden en toch...