Verdachte Bende van Nijvel blijft aangehouden

Jean-Marie Tinck, verdacht in dossier Bende van Nijvel, verschijnt voor de KI.
PHOTO_NEWS Jean-Marie Tinck, verdacht in dossier Bende van Nijvel, verschijnt voor de KI.
De kamer van inbeschuldigingstelling van Bergen heeft in de late namiddag de aanhouding verlengd van de man van 68 jaar die verdacht wordt in het onderzoek naar de Bende van Nijvel. De verdachte zit al in de cel sinds 13 mei.

De verdachte, die eind jaren negentig al in beeld was gekomen in het onderzoek toen hij herkend werd op robotfoto's, had een persoon in het zuiden van Frankrijk in vertrouwen genomen over zijn betrokkenheid bij de bende. Die persoon nam daarover een tijdje geleden contact op met de politie. Maar sinds zijn arrestatie zegt de verdachte dat hij die verhalen verzonnen heeft.

Negen feiten ten laste
De KI besliste nu in de late namiddag zijn aanhouding te verlengen. Procureur-generaal Christian De Valkeneer had zijn verdere opsluiting geëist. Jean-Edmond Mairiaux daarentegen, de advocaat van de zestiger, zei dat de aanwijzingen tegen zijn cliënt onvoldoende zijn om de aanhouding door de raadkamer van Charleroi te bevestigen. Er worden de verdachte negen feiten ten laste gelegd, waaronder diefstal met geweld met de verzwarende omstandigheid van doodslag.