Wouter Van Vooren
Volledig scherm
PREMIUM
© Wouter Van Vooren

Ventilus, het project dat de Vlaamse regering onder hoogspanning zet: wat is verschil tussen boven- en ondergronds tracé?

Na meer dan twee jaar lokale reuring zorgt het Ventilus-project nu ook voor politieke hoogspanning in de Wetstraat. Weldra moet de Vlaamse regering de knoop doorhakken over het precieze traject dat de nieuwe hoogspanningslijn moet volgen. Grote inzet van die beslissing: wordt het tracé bovengronds of ondergronds aangelegd? Maar wat is dat Ventilus-project nu juist? En wat voor impact heeft zo'n hoogspanningslijn op onze gezondheid? “Kinderen die in de buurt van zo’n kabel wonen lopen dubbel zoveel risico om leukemie te krijgen.”

  1. 10-jarig verkrachtingsslachtoffer in de VS mag geen abortus plegen in haar staat

    10-jarig verkrach­tings­slacht­of­fer in de VS mag geen abortus plegen in haar staat

    De zaak rond een 10-jarig slachtoffer van kinderverkrachting in de Amerikaanse staat Ohio heeft de schokkende gevolgen van de uitspraak van het Hooggerechtshof aan het licht gebracht. Het Hooggerechtshof besliste vorige maand een eind te maken aan het nationale recht op abortus. In de staat waar het meisje woonde kwam ze niet in aanmerking voor een abortus, omdat ze al 6 weken zwanger was. Daarom kon ze niet anders dan naar een andere staat reizen voor de ingreep.