iStock
Volledig scherm
PREMIUM
© iStock

Veel ouders zijn vergroeid met hun telefoon, professor waarschuwt: “Dan krijg je kinderen die eerst kunnen swipen en dan pas stappen”

Ouders die zo veel over hun smartphone gebogen zijn, dat hun kinderen er ambetant van worden: het is een miskend fenomeen. “We zitten met een jonge generatie ouders die vergroeid is met hun telefoon, en zich onvoldoende bewust is van hun voorbeeldfunctie. Misschien moeten we onszelf als ouders op dat vlak wat gaan opvoeden”, zegt professor Lieven De Marez.

2 reacties

 • Bart Dekort

  4 weken geleden
  Mensen die technologie in Silicon Valley ontwikkelen zullen zelf niet in de val trappen, en hun telefoons of computers juist gebruiken. De mensen hier trappen er wel in, soms mede onder dwang van de werkgever om steeds bereikbaar te zijn. We zijn blijkbaar een dier dat denkt dat wanneer het met technologie bezig is, het intelligentie uitstraalt. De wereld wordt steeds kunstmatiger, waardoor essentieel gedrag als tijdverlies wordt beschouwd.
 • Annie Broeckx

  4 weken geleden
  Het zijn voor sommigen zelfs hun kinderen niet meer,want ze wordenopgevoed door de gemeenschap,crèche,school,sport of jeugdclub.
 1. Nieuwe helpdeoogst-campagne om jobstudenten naar de land- en tuinbouw te lokken

  Nieuwe helpde­oogst-campagne om jobstuden­ten naar de land- en tuinbouw te lokken

  De campagne helpdeoogst.be wordt dit jaar voor de tweede keer gelanceerd. Dat kondigt Vlaams minister van Landbouw en Visserij Hilde Crevits (CD&V) aan. De campagne wil (tijdelijk) werklozen en studenten aantrekken om mee te oogsten nu het door het coronavirus moeilijker is buitenlandse seizoensarbeiders aan te trekken. Eind mei zal de campagne zich via sociale media richten op studenten die een vakantiejob zoeken. Naast studenten wil de campagne ook (tijdelijk) werklozen naar de land- en tuinbouw lokken.
 1. Hond bungelt in lucht met halsband aan poort
  Play

  Hond bungelt in lucht met halsband aan poort

 2. Luikse locatie met clowns lijkt op filmset van horrorfilm
  Play

  Luikse locatie met clowns lijkt op filmset van horrorfilm