VB'er die manifest van Breivik ontving, stuurt brief naar Noors ambassadeur

REUTERS
In een brief aan de Noorse ambassadeur in België benadrukt Vlaams Belang-Kamerlid Tanguy Veys dat hij niet in contact stond met Anders Behring Breivik, die hem zijn manifest opstuurde.

Minder dan twee uur voor hij aan zijn moordende aanslagen in Oslo en Utoya begon, stuurde Anders Behring Breivik zijn manifest van ruim 1.500 pagina's naar een reeks Europese politici, onder wie ook Vlaams Belanger Tanguy Veys. 
 
Geen contact
In een brief aan ambassadeur Jostein Helge Bernhardsen onderstreept Veys dat hij geen contact had met Breivik "noch met mensen of organisaties die zijn visie delen". "Ik ben geschokt dat ik van hem een boodschap heb gekregen en dat ik op die manier in verband wordt gebracht met de daden en visie van een psychopaat met wie ik niks te maken wil hebben", aldus Veys.
 
Medeleven
In de brief drukt Veys ook zijn medeleven uit met de slachtoffers en overlevenden van het drama in Noorwegen. "Ik wil ook mijn weerzin uitdrukken over deze dodelijke raid. Wat ook de motieven van Anders Behring Breivik waren, geweld en moord kunnen nooit een antwoord of oplossing zijn". (belga/sam)