Ambassadeurs van het Vaticaan Carlo Maria Vigano (L) en Vincenzo Paglia (R).
Volledig scherm
Ambassadeurs van het Vaticaan Carlo Maria Vigano (L) en Vincenzo Paglia (R). © AFP

Vaticaan prijst abortusbesluit Hooggerechtshof VS

Het Vaticaan prijst het besluit van het Hooggerechtshof in de VS om het landelijk recht op abortus te schrappen. De beslissing daagt de wereld uit om na te denken over levenskwesties volgens de Pauselijke Academie voor het Leven. Maar het Vaticaan roept ook op tot sociale veranderingen om vrouwen te helpen hun kinderen te behouden.

 1. Man “onder invloed van cocaïne” zet vliegtuig van TUI op stelten en probeert nooduitgang te openen: “Ik zie jullie in de hemel”

  Man “onder invloed van cocaïne” zet vliegtuig van TUI op stelten en probeert nooduit­gang te openen: “Ik zie jullie in de hemel”

  Op een vlucht vanuit Cyprus naar het Verenigd Koninkrijk van luchtvaartmaatschappij TUI heeft een dronken man heel wat chaos veroorzaakt. De man zou het cabinepersoneel bedreigd hebben en deed ook een poging om de nooduitgang te openen. Door de heisa moest het vliegtuig een tussenlanding maken in Kroatië, waar de passagier werd opgepakt. “Ik dacht echt dat ik ging sterven. Hij wees naar mij en mijn kinderen en zei ‘Ik zie jullie in de hemel’”, vertelt een medepassagier.
 2. Niels Destadsbader legt uit waarom K3 niet genomineerd is voor Zomerhit: “Niet genoeg op de radio gekomen”
  Play
  Showbizz

  Niels Destadsba­der legt uit waarom K3 niet genomi­neerd is voor Zomerhit: “Niet genoeg op de radio gekomen”

  Showbits sprak met Niels Destadsbader om het te hebben over K3. De meidengroep is namelijk niet genomineerd voor Zomerhit en dat terwijl ‘Mango Mango’ het wel goed doet op streamingdiensten. Als presentator van Zomerhit verklaart Niels nu voor eens en voor altijd hoe je al dan niet genomineerd kan worden. Het heeft alles te maken met hoe vaak een lied op de radio wordt gespeeld.