Varkensboer ondervraagd in zaak-Maddie McCann

De ouders van Maddie, Gerry en Kate McCann, trokken in juni naar Portugal in het kader van de verdwijning van hun dochter.
EPA De ouders van Maddie, Gerry en Kate McCann, trokken in juni naar Portugal in het kader van de verdwijning van hun dochter.
In de reeks nieuwe verhoren omtrent de mysterieuze verdwijning van de Britse peuter Madeleine McCann in Portugal is gisteren onder meer een varkensboer verhoord die al eens veroordeeld is voor verkrachting. Dat schrijven Britse media.

'Maddie' verdween op 3 mei 2007 vlak voor haar vierde verjaardag uit het vakantieappartement dat haar ouders in de Ocean Club in Praia da Luz hadden gehuurd. Op het moment van de verdwijning waren de ouders aan het dineren met vrienden.

Gisteren startte de Portugese politie, in aanwezigheid van Britse speurders, een reeks verhoren van elf mensen.

"Getuige"
Een van hen was varkensboer Joaquim Jose Marquez, die vroeger al twee keer verhoord is in de zaak. Toen hij na een verhoor van meer dan zes uur - als "getuige" - het politiecommissariaat van Faro verliet, ging hij twee cameramensen te lijf.

In 1996 is Marquez tot vijf jaar cel veroordeeld wegens het verkrachten van een Britse tiener in Praia da Luz een jaar daarvoor, schrijven de kranten Daily Mail en Daily Mirror.

Een vroegere medewerker van de Ocean Club, de 48-jarige Mario Marreiros, is ook als "getuige" verhoord gisteren.

Man met zonnebril
Marreiros verklaarde eerder aan de politie dat hij 24 uur voor de verdwijning van het kind een man met zonnebril gezien heeft die zich schuilhield in een trappenhuis vlak bij het appartement waar het gezin McCann verbleef.

Die potentiële verdachte verdween later uit het beeld van het onderzoek omdat het om een toerist ging, weet Daily Mail.

De Britse politie gaat ervan uit dat het kind tijdens een verkeerd uitgedraaide inbraak is ontvoerd.