Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © ThinkStock

Vanuit ons land 266 miljard euro betaald aan belastingparadijzen

Er gebeuren vanuit ons land veel meer betalingen aan belastingparadijzen dan gedacht. Honderden Belgische bedrijven deden in een jaar bijna 266 miljard euro aan betalingen, zo schrijft De Tijd zaterdag.

32 reacties

 • Peter Vijverman

  2 maanden geleden
  Elk weldenkend mens met een beetje scrupules kent de oplossing. Leg dit eens voor aan De Croo en Van Peteghem met de vraag wat ze er gaan aan doen.
 • Jurgen Herbert

  2 maanden geleden
  Het is legaal en we kunnen er niets aan doen.
 • Gino Denil

  2 maanden geleden
  Het gaat overigens niet over een stijging van 30% van de factuur, Ronny Ooijen. Maar over een verdubbeling of meer bij sommigen van die factuur. Waarin de energie zelf voor 30% van de stijging verantwoordelijk is. Maar plotseling zijn alle kromme redeneringen en foutieve voorstellingen goed om een belastingaanslag van 5% a 6% op het netto inkomen van alleenverdieners goed te praten omdat rood en groen in de regering zitten. Iedereen in de Vivaldi regering is mededader en medeplichtig.
 • Ronny Ooijen

  2 maanden geleden
  Gino Denil, hoelang betalen we die 70% extra? Al tientallen jaren. Het lijkt me logisch dat 70% van 100 minder is dan 70% van 130. Waar was de moed van N(V)-Blabla toen die partij in de regering zat? Toen hadden we Van Overtveldt die 510 miljoen euro verwachtte te ontvangen van de kaaimantaks. Het werd ruim 100 maal zo weinig. Of die befaamde speculatietaks die uiteindelijk voor minder inkomsten zorgde. Fijn hé, die taxshift waardoor gepensioneerden nu minder netto overhouden.
 • Gino Denil

  2 maanden geleden
  Heb helemaal geen probleem om te betalen voor de brandstoffen die ik verbruik, Karel Dillen. Wel een probleem om op die prijs voor de brandstoffen 70% extra te betalen. En al zeker als door een opstoot van de energieprijzen die belastingen me ook nog eens 1000 € of meer per jaar gaan kosten. En Tine mag dan in haar groene bewustzijnsvernauwing denken dat ik er mijn buitenzwembad mee verwarm. Maar dat heb ik niet. Sommige politici waarschijnlijk wel.
 1. Ook Belgische fiscus kijkt na Pandora Papers met argusogen naar ontduiking via belastingparadijzen. “Ik zou zelfs ‘groten der aarde’ offshoreconstructie niet meer aanbevelen”
  PREMIUM

  Ook Belgische fiscus kijkt na Pandora Papers met argusogen naar ontduiking via belasting­pa­ra­dij­zen. “Ik zou zelfs ‘groten der aarde’ offshore­con­struc­tie niet meer aanbevelen”

  De ruim 1.200 betrokken Belgen zijn gewaarschuwd: de Belgische fiscus zal de Pandora Papers op de voet volgen en stappen ondernemen waar nodig. “Belastingen ontduiken via offshoreconstructies in belastingparadijzen is fraude, daar valt niet over te discussiëren”, zegt minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V). Hoe zet je zo’n constructie op? Wie komt in aanmerking? En wanneer is ze interessant?