Vantornout en Pauwels krijgen bij Marlux vrouwelijk gezelschap van Alicia Franck

Twitter Marlux-Napoleon Games
Alicia Franck rijdt komende zondag in Gavere haar eerste cross in dienst van Marlux-Napoleon Games. De ploeg van Jurgen Mettepenningen stuurt dan voor de allereerste keer in zijn bestaan een vrouw de modder in. De 21-jarige renster uit Lochristi maakte enkele maanden terug de overstap van het mountainbike naar het veld en met succes zo bewezen haar resultaten de voorbije weken.

"Alicia is één van de revelaties bij de vrouwen. Ze finishte vorige week als zesde op de Koppenberg en werd in haar eerste seizoen als veldrijdster meteen ook geselecteerd voor het Europees kampioenschap in Pontchâteau", stelt teammanager Jurgen Mettepenningen in een persbericht. "Alicia is nog jong en heeft nog niet veel ervaring in het veldrijden, daarom beschikt ze volgens ons nog over veel groeimarge."

Verdonschot nummer twee
Franck tekende een contract tot eind 2018. Vanaf nieuwjaarsdag krijgt ze Laura Verdonschot aan haar zijde in de kledij van Marlux - Napoleon Games. Vorige week werkte Jurgen Mettepenningen ook al aan de toekomst van zijn mannenteam. Op 1 januari stappen beloften Kobe Goossens (van Telenet - Fidea) en Jarne Driesen, Tijl Pauwels en Gianni Siebens (van opleidingsclub Lares - Doltcini) over naar Marlux-Napoleon Games.