Vandenbroucke pleit voor “minimale sokkel” voor cultuursector als coronacijfers onder controle blijven

Na het protest op de Brusselse Kunstberg afgelopen weekend, zat de cultuursector vandaag (virtueel) samen met federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit). Hun openingsbod was een snelle heropstart op volle capaciteit, met mondmaskers en een coronapas. Vandenbroucke stelt alvast voor om het Overlegcomité “op zeer korte termijn” te laten beslissen over een “minimale sokkel” voor cultuuractiviteiten. 

51 reacties

 • Marc Baeyens

  5 maanden geleden
  Vandenbroucke verstrikt zich in zijn eigen kluwen van drogredenen.
 • Rik Terryn

  5 maanden geleden
  Wacht tot 8 of 9 januari en enkele dagen erbij. De reizigers komen terug en de nieuwe varianten komen met hen mee. Wij zullen wel doen wat we moeten en weer de dupe zijn van alles !
 • FRITS VERSTRAETEN

  5 maanden geleden
  De JO JO is weer gestart, FvdB wil ze weer bij elkaar roepen om de volgende fouten publiek te maken
 • André Christiaens

  5 maanden geleden
  Van den broucke is geen democratische verkozen minister en zou beter zeggen steekt die prikken in brand, zoals met het geld van Agusta wat hij toen tegen Claes zij, want wie spreekt nu nog de waarheid? nu vind hij het woord sokkel uit, hopelijk val hij van zijn peterstal in 2024.
 • luc raman

  5 maanden geleden
  Wie is Vandenbroucke ? Wie heeft daarvoor gestemd?? Waar is de democratie
 1. Premier De Croo verdedigt repatriëring IS-moeders en kinderen: “Zijn slachtoffer van fatale beslissingen van hun ouders”

  Premier De Croo verdedigt repatrië­ring IS-moe­ders en kinderen: “Zijn slachtof­fer van fatale beslissin­gen van hun ouders”

  Premier Alexander De Croo (Open Vld) verdedigt de repatriëring van IS-moeders en hun kinderen uit de kampen in Syrië. “Het gaat over kinderen jonger dan 12 jaar”, verklaarde hij donderdag in de Kamer. “Ze zijn het slachtoffer van fatale beslissingen van hun ouders.” Hij kreeg de steun van Ecolo-Groen. Oppositiepartijen N-VA en Vlaams Belang zijn vierkant tegen.