Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit, links) gisteren voor het begin van het Overlegcomité. Na afloop nam hij niet meer deel aan de persconferentie.
Volledig scherm
Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit, links) gisteren voor het begin van het Overlegcomité. Na afloop nam hij niet meer deel aan de persconferentie. © BELGA

Vandenbroucke over discussies op Overlegcomité: “Er moet toch één iemand zijn die het belang van de gezondheidszorg verdedigt?”

Het Overlegcomité heeft gisteren beslist over het ‘zomerplan’, het stappenplan met mogelijke versoepelingen voor de komende maanden. De versoepelingen zijn alleen mogelijk als de vaccinatie- en coronacijfers dat toelaten, onderstreept premier Alexander De Croo. Experts vrezen dat te veel maatregelen te snel worden gelost. “We gaan met weinig handrem naar de zomer toe”, waarschuwt infectiologe Erika Vlieghe.

77 reacties

 • Frans Sels

  1 maand geleden
  in ben geen socialistische stemmer ...maar als ik zo zie is VanDenbroucke nog de enige met verstand en de enige die nog denkt aan de volks gezondheid
 • Etienne Vijverman

  1 maand geleden
  het kan niet altijd de zelfde zijn die de pluimen op zijn hoed steekt
 • jos duriau

  1 maand geleden
  Jokke Vanaeken , U zegt wel dat de federale al de beslissengen neemt maar wie duwt er altijd op versoepelingen om het de federale moeilijk te maken , juist ja Mr. Jambon en co en dan is het nadien makkelijk om te zeggen , het was de federale die beslist heeft .
 • vanaeken jokke

  1 maand geleden
  Een ware vriendenkring regering De Croo als het Magnette niet is die ambras stookt is het Bouchez is het Bouchez niet is het Connor is het Connor niet is het Lachaert .En nu staat Frank VDB er met een scheef bakkes bij omdat hij zijn gelijk niet krijgt.En groen blijft ijzig stil want die weten nu al als de regering valt zitten we onder de kiesdrempel net als open vld en vooruit.
 • hans voet

  1 maand geleden
  Onze Franky wil duidelijk als enige het coronacircus nog een tijdje draaiende houden. En hij heeft nog succes ook bij de brave mensen die alles geloven.
 1. Nieuw wereldrecord of nepverhaal, wat is het nu? Zuid-Afrika in de ban van de superzeldzame tienling
  2

  Nieuw wereldre­cord of nepverhaal, wat is het nu? Zuid-Afri­ka in de ban van de superzeld­za­me tienling

  Een burgemeester die het bevestigt, een regering die het tegenspreekt en een ziekenhuis dat de kaken stijf op elkaar houdt. Zuid-Afrika is al een week in de ban van de mysterieuze zwangerschap van een 37-jarige vrouw, die tot verbijstering van velen zou zijn bevallen van een tienling. Buiten de familie is er nog niemand die de kinderen daadwerkelijk heeft gezien. Indien het klopt, heeft Gosiame Thamara Sithole een nieuw wereldrecord beet. Maar het Guinness World Book of Records heeft na dagen onderzoek nog altijd geen bevestiging gekregen. Wat is er aan de hand?