Frank Vandenbroucke in de studio van VTM Nieuws.
Volledig scherm
Frank Vandenbroucke in de studio van VTM Nieuws. © VTM Nieuws

Vandenbroucke: “Coronacertificaat beschikbaar vanaf 16 juni” - Eind augustus inhaalmoment voor wie tweede prik wegens vakantieplannen miste

Nu meer dan 8 op de 10 kwetsbare personen (65-plussers en risicopatiënten jonger dan 65 jaar) minsten één prik hebben gekregen en we ruim onder de vooropgestelde drempel van 500 bedden op intensieve zorg zitten, zijn gisteren tientallen versoepelingen ingegaan. Om de zomer in goede banen te leiden, gaf premier Alexander De Croo (Open Vld) vorige week wel nog tien basisregels mee.

2 reacties

 • jan Bruyndonckx Jan

  4 maanden geleden
  Een herkansing vind ik een erg goed idee, maar eerlijk gezegd wel pas als ALLE anderen een kans hebben gekregen. De mensen die vakantie boven vaccin verkiezen, moeten maar wachten.
 • Jozef Vermeulen

  4 maanden geleden
  80+ zal zonder PCR test op verlof kunnen gaan, dat is weer eens fantastisch geregeld! Ik dacht dat er geen uitzonderingen gingen zijn tot iedereen gevaccineerd kon worden.
 1. Mason (6) weigert mondmasker af te zetten voor schoolfoto: “Mama heeft gezegd dat ik het op moet houden”
  12

  Mason (6) weigert mondmasker af te zetten voor schoolfoto: “Mama heeft gezegd dat ik het op moet houden”

  Een 6-jarige jongen uit de Amerikaanse staat Nevada gaf een duidelijk antwoord toen de schoolfotograaf hem op de eerste schooldag vroeg om zijn mondmasker af te zetten voor de foto. “Mijn mama heeft gezegd dat ik mijn masker op moet houden”, was de reactie van Mason. Zelfs wanneer de fotograaf het nog eens vroeg, hield de jongen voet bij stuk. “Volgens mijn mama mag ik het alleen afzetten wanneer ik aan het eten ben op een afstand van iedereen”, klonk het vastberaden.
 2. OVERZICHT. Zware nacht in verkeer: jonge vrouw (25) overlijdt in Mol, 18-jarige in levensgevaar in Bavegem, bestuurster (45) kritiek in Oostmalle
  2

  OVERZICHT. Zware nacht in verkeer: jonge vrouw (25) overlijdt in Mol, 18-jarige in levensge­vaar in Bavegem, bestuur­ster (45) kritiek in Oostmalle

  Het weekend is nog niet half weg, maar heeft afgelopen nacht voor de tweede week op rij al een gitzwarte rand gekregen in het verkeer. In Mol kwam een 25-jarige vrouw uit Lommel om het leven, in het Oost-Vlaamse Bavegem raakten twee 18-jarige inzittenden van een auto zwaargewond. Eén van hen verkeert in levensgevaar. Ook in Oostmalle is de bestuurster (45) van een cabrio in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. In het Henegouwse Virelles overleed een jonge automobilist (20).