Vandaag verschijnt de Apple Watch: dit zijn de 8 beste gratis apps

reuters
Eindelijk ligt de Apple Watch dan ook officieel in de Belgische winkels. Eén voordeel aan het lange wachten: er is al een enorm aanbod aan apps beschikbaar. Wij zetten er acht op een rijtje die je zeker moet downloaden.

Endomondo
Tijdens de aankondiging van de Apple Watch zagen we vooral veel beelden van sportende mensen. Terecht, want als de Watch één voordeel biedt ten opzichte van de telefoon is het wel dat je hem kunt gebruiken tijdens je workout. En dan is het fijn dat een van de beste sport-apps ook gewoon beschikbaar is. Endomondo geeft je al je statistieken die je wil (tijd, snelheid, hartslag), laat je doelen stellen en persoonlijke records breken bij 40(!) verschillende sporten. De app is gratis, maar voor enkele opties moet je wel betalen. 

Shazam
Met de Shazam app heb je nu je muziekkennis altijd, letterlijk, bij de hand. Je bent nooit meer te laat om achter de titel van dat ene nummer te komen. Of om de goede songtekst te vinden bij dat liedje dat je zo graag zou meezingen. 

Tripadvisor

Door de jaren heen is Tripadvisor uitgegroeid tot een van de belangrijkste websites voor elke vakantieganger. Waar moet je eten, wat moet je doen en welke plek mag je zeker niet missen tijdens je bezoek? Met plaatjes, kaartjes en adressen vind je alles wat je nodig hebt in één druk op je pols. En na een verschrikkelijk etentje heb je nog sneller je vernietigende oordeel gedeeld met de rest van de wereld. 

Buzzfeed
Waar de meeste mediabedrijven een app lanceren waarmee je, zoals je zou verwachten, media kunt bekijken, heeft Buzzfeed iets heel anders bedacht. De populaire website maakte speciaal voor de watch een mini-huisdier. Je kent het wel, zoals de Tamagotchi vroeger deed. Een beestje dat je vrolijk moet houden door met hem te spelen, te reizen en hem af en toe eten te geven.

Cinemapp
Cinemapp is een handige app om de Belgische filmprogrammatie te raadplegen, of je nu naar de Kinepolis, UGC of Euroscoop gaat. Met een handig overzicht van alle films en de mogelijkheid om vast kaartjes te kopen. In de toekomst moet je ook kunnen zien welke films je vrienden bezoeken en welke zij nog willen zien.

De app werd gemaakt door Ben Goevaerts, een filmfan die zelf als student vier jaar in de Kinepolis Antwerpen werkte. Uit frustratie met de huidige Kinepolis app besloot hij dat er een nieuwe app moest komen, vertelt hij HLN. "In alle naïviteit heb ik dit concept naar Kinepolis verzonden in de hoop dat ik mijn activiteiten als freelancer kon starten met een mooi project voor Kinepolis. Uiteraard hadden ze geen interesse in een andere app, gemaakt door iemand met weinig tot geen ervaring. Daarom heb ik besloten de app zelf te maken en toen heb ik maar gewoon alle cinema's gebruikt."

Microsoft Translator
Omdat het marktaandeel van de Windows Phone nog wat achterblijft, zet Microsoft ook vol in op de apparaten van de concurrentie. Met de Microsoft Translator heeft het bedrijf een fijne vertaal-app voor de Watch gemaakt. Met 50 verschillende talen, gesproken vertalingen en de mogelijkheid om vertalingen op te slaan is dit eigenlijk alles wat je van zo'n app verwacht. En op de Watch zul je hem ook makkelijk kunnen gebruiken tijdens een gesprek. 

Citymapper
Ja er bestaan meer reis-apps, en veel daarvan zijn best goed. Maar de allerbest is nog altijd Citymapper. De reistijd, de routebeschrijvingen, de vervoersinformatie, het is allemaal eenvoudig op te zoeken, ook als je al onderweg bent. Enig, groot, nadeel: de app werkt alleen in grote steden. Dat betekent dat voor België alleen nog Brussel wordt ondersteunt. Maar ben je in Brussel (of bijvoorbeeld in Parijs of Amsterdam), dan is dit een absoluut must.

HLN.be Mobile
Och ja, deze kon je verwachten. HLN.be aan je pols, altijd en overal. Met een handig overzicht van het belangrijkste nieuws, de mogelijkheid om artikelen op te slaan en nieuwsalerts.

Endomondo
App Store Endomondo
Buzzfeed app
AppStore Buzzfeed app
Tripadvisor
AppStore Tripadvisor
Cinemapp
Twitter Cinemapp
Microsoft Translator
App Store Microsoft Translator
Citymapper
AppStore Citymapper
HLN