"“In ons land zijn er volgens de Global Slavery Index naar schatting 23.000 mensen slachtoffer van uitbuiting of moderne slaverij", aldus minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld).
Volledig scherm
"“In ons land zijn er volgens de Global Slavery Index naar schatting 23.000 mensen slachtoffer van uitbuiting of moderne slaverij", aldus minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld). © ThinkStock

Van Quickenborne start meldpunt voor slachtoffers van mensenhandel

Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) heeft maandagmorgen tijdens een persmoment in het Atomium een centraal meldpunt voor slachtoffers van mensenhandel gelanceerd. Op de website stopmensenhandel.be kunnen slachtoffers voortaan melding maken of in contact komen met de gespecialiseerde hulpcentra. De bedoeling hiervan is enerzijds slachtoffers helpen, en anderzijds mensensmokkelaars sneller opsporen. Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole De Moor (CD&V) en staatssecretaris voor Gendergelijkheid, Gelijke Kansen en Diversiteit Sarah Schlitz (Ecolo) waren er ook bij op het persmoment.