Viroloog Steven Van Gucht.
Volledig scherm
Viroloog Steven Van Gucht. © Photo News

Van Gucht: "Coronacijfers iets beter dan eerdere voorspellingen, maar vierde golf nog steeds mogelijk"

De huidige coronacijfers zijn beter dan wat de modellen hadden voorspeld in augustus. "Dat is een goede zaak, maar de modellen geven nog steeds aan dat een vierde golf mogelijk is in de herfst of de vroege winter", waarschuwde Steven Van Gucht vrijdag op de wekelijkse persconferentie van het gezondheidsinstituut Sciensano.

35 reacties

 • Johan Vancaneghem

  1 jaar geleden
  Zolang ze in Afrika niet met voldoende gevaccineerd zijn kunnen er nog altijd mutaties langskomen waartegen de huidige vaccins niet bestand zijn.
 • Veronica Voorhelst

  1 jaar geleden
  Ik zou niet weten waar die golf nog vandaan zou kunnen komen zonder nieuwe mutatie die het vaccin omzeilt. In dat geval kunnen we opnieuw beginnen.
 • Erik Bervoets

  1 jaar geleden
  70 procent vaccinatiegraad was destijds volgens de virologen zeer goed. Nu hebben we negentig procent en het is nog altijd niet goed. Met wie hun voeten zijn die aan het spelen? Die virologen zullen pas tevreden zijn als we ons hele leven binnen blijven.
 • mundone Francisca

  1 jaar geleden
  Ik begrijp die virologen en experts niet want die veranderen ook gelijk de weer. Het enige goede wat deze regering gedaan heeft de informaties van die zogenaamde experts links laten liggen.Maar dat was ook onkunde van de regering.
 • Lucas Vissers

  1 jaar geleden
  Stop er nu aub mee ! Welke variant is er nu in aantocht ? Waarom stoppen met al die beperkingen als het nog niet voorbij is ? Wie kan er nog wijs uit ?