Tom Van Grieken (Vlaams Belang) over Jef Elbers: "“Wie een andere mening heeft over transgenders, mag blijkbaar een job niet uitoefenen.”
Volledig scherm
Tom Van Grieken (Vlaams Belang) over Jef Elbers: "“Wie een andere mening heeft over transgenders, mag blijkbaar een job niet uitoefenen.” © HLN Live/Belga

Van Grieken: “Wie andere mening heeft, mag job niet uitoefenen. Dat neigt naar transgendergestapo”

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken zegt dat zijn partij de kandidatuur van Jef Elbers als bestuurslid voor het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) intrekt omdat die volgens hem gezien wordt als de symbolische stok om de Vlaams Belang-hond mee te slaan. “Wie een andere mening heeft over transgenders, mag blijkbaar een job niet uitoefenen”, zegt Van Grieken bij HLN Live. “Ik vind dat een beangstigende evolutie.” De Vlaams Belang-voorzitter zegt wel begrip te hebben voor transseksualiteit. “Maar ik vind niet dat daar rechten uit voortvloeien.” 

73 reacties

 • Nancy De Cloedt

  10 maanden geleden
  Als Vlaams belang tegen homo ‘s of wat dan ook is.Dan gaan ze veel stemmen verliezen.(ook van die ouders en familieleden)Een beetje respect voor ieders geaardheid .Het is en blijven mensen en we leven niet in het jaar stillekes aub zeg.
 • marcel cloots

  10 maanden geleden
  Waarom vragen de VRT (De Afspraak) en Carl Devos niet naar het standpunt van de CD&V Immers, het vatikaan zegt dat een homohuwelijk niet geldig is voor de katholieke kerk.
 • camiel huughe

  10 maanden geleden
  Heel deze heisa is een weerspiegeling van de kleine politiek, wie de hond wil slaan vindt de stok. Ik kan Van Grieken volgen bij zijn voorbeeld van de loodgieter als vakman en zijn afwijkende attitude tot levensbeschouwingen. Dat zijn totaal diverse kwesties. Slechts eenvoudige zielen laten zich in deze volksmisleiding meeslepen. Het is voor mij een "buiten mijn bed" show maar het is m.i. een duidelijk kleinpolitiek "bashing" van alles dat V.B. is. Kleine politiek voor grote belangen !
 • Ingrid Braeckmans-Adriaenssens

  10 maanden geleden
  We moeten iedereen respecteren en diversiteit aanvaarden. Of dat goed voelt bij jezelf is je eigen mening én dat is een recht. Echter, een mening uiten kan sereen en moet niet platvloers gebeuren. Ook dat geldt voor iedereen. Laat de termen hetero, homo enzovoort vallen en spreek over mensen. Voor mijn part over man, vrouw en x, maar laat ieder in zijn, haar of het eigenheid.
 • Fanny Konings

  10 maanden geleden
  Je verwacht van een intelligente iemand natuurlijk geen marginaal taalgebruik ,dit is ook elegantie en je zou toch beter moeten weten wanneer reeds geviseerd
 1. VAF-voorzitter niet mals voor Vlaams Belang na voordracht Jef Elbers: “Dit is spuwen in gezicht van holebi's”

  VAF-voorzitter niet mals voor Vlaams Belang na voordracht Jef Elbers: “Dit is spuwen in gezicht van holebi's”

  Kenneth Taylor, de voorzitter van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), noemt de Vlaams Belang-voordracht van Jef Elbers als lid van de raad van bestuur "spuwen in het gezicht van holebi's en de audiovisuele sector". De oud-scenarist kwam in het oog van de storm terecht omwille van een aantal omstreden standpunten en uitspraken. Vlaams Belang distantieerde zich al van die uitspraken, maar dat is volgens de VAF-voorzitter niet voldoende.
 2. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.