Toediening van het coronavaccin in Zuid-Afrika, waar slechts 61% bereid is tot de prik
Volledig scherm
PREMIUM
Toediening van het coronavaccin in Zuid-Afrika, waar slechts 61% bereid is tot de prik © AFP

Van gratis pizza tot belastingvermindering: zo maakt de rest van de wereld bevolking warm voor coronavaccin

Nu er twijfels rijzen of een vaccinatiegraad van 70% wel zal volstaan om het coronavirus in te dijken, doemt ook de vraag weer op of de prik niet beter wordt verplicht. Wereldwijd lijkt echter maar één land dat ernstig van plan. Er wordt meer heil verwacht van bonussen en andere voordelen om mensen naar vaccinatiecentra te lokken.

23 reacties

 • Freddy Van Groens

  5 maanden geleden
  De zeemeeman vroeger en vermoedelijk nog altijd krijgen de vraag niet of ze een of andere vaccin willen voor bepaalde landen zijn vaccin verplicht. Ik heb 8 jaar op zee geweest en nooit een vraag gehad of enige uitleg over de vaccin het werd ingespoten en klaar ik ben nooit ernstige ziek van geweest.
 • Michaël Nicolaas

  5 maanden geleden
  Als vaccinaties verplicht worden om iets te mogen, is dit een bewijs dat ze niet werken.
 • Reynilde Vernaeve

  5 maanden geleden
  appelen met peren vergelijken is het domst wat je kan doen. Polio is een éénmalige vaccin, Covid is een variant en kan jaarlijks, meerdere malen terugkomen, dus het mandataris maken is het slechtste wat je kan uitvinden. Ik doe alvast niet mee.
 • Julie Thone

  5 maanden geleden
  In 1968 was er ook een zeer grote weerstand tegen de anticonceptiepil en in sommige streken in Nederland waar de dominee het voor het zeggen had ook tegen het poliovaccin . Die coronapas gaat er toch komen en dan moeten de antivaxers maar aanschuiven achteraan in de rij .
 • peggy hndrickx

  5 maanden geleden
  Wat met de vrije keuze?? Als er voorwaarden en/of voordelen aan verbonden worden is het geen vrije keuze meer!