Van gestuntel tot winst: Dries en Guus legden een ongelooflijke weg af

Asparaguus, met Guus en zijn vaste compagnon Dries hebben gisteravond 'Mijn Pop-uprestaurant' gewonnen. Voor de eerste keer in de VTM-geschiedenis wint een Limburgse ploeg het reality-programma. In het begin van dit avontuur kwamen ze niet echt af met het meest populaire idee van iedereen... De weg die Dries en Guus hebben afgelegd is ongelofelijk!

Een slopende finale-aflevering van 'Mijn Pop-uprestaurant' leverde gisteravond voor één keertje niet de verwachte underdog als winnaar op - in dit geval KET! uit Brussel - , maar wel Guus en Dries met hun Hasseltse zaak Asparaguus. Het Limburgse duo legde een sterk parcours af. Niet één keer werden ze genomineerd voor sluiting. Van bij de aanvang wist sterrenchef en coach Sergio al dat Guus veruit de meest getalenteerde kok was.

"Wat een spannende dag was dit", zeiden Dries en Guus gisteravond laat. "We hadden er geen idee van wat de uitslag zou worden. Doorgaans wint de underdog, alleen was de laatste weken niet meer duidelijk wie dat precies was. Brussel of wij. En dan dat verhaaltje van dat verliefd koppeltje waar iedereen voor zou stemmen. Ach, 'Mijn Pop-uprestaurant' is toch niet 'Mooi en Meedogenloos'?"

"Weet je, wij hebben de laatste maanden keihard gewerkt. Blijkbaar met succes, want zie ons hier nu staan", zo lachten ze. "Aan het einde van de uitzending was het niet meer te houden. Ik kon nog amper ademen. We wisten ook absoluut niks. Ik heb zitten zoeken of er in de wagen geen spleetje was, maar niks, hé", zuchtte Dries.