Van den Broeck: "Wat is een schaafwonde in vergelijking met dood Criquielion?"

Een onfortuinlijke Jurgen Van den Broeck kwam in volle massaspurt van rit 1 in de Ruta del Sol ten val, maar hield er niks ergs aan over.
PHOTO_NEWS Een onfortuinlijke Jurgen Van den Broeck kwam in volle massaspurt van rit 1 in de Ruta del Sol ten val, maar hield er niks ergs aan over.
De openingsetappe van de Ruta del Sol werd niet meteen een eclatant succes voor de Belgen, wel integendeel zelfs. Met Stijn Devolder, Tim Wellens en Jurgen Van den Broeck deelden maar liefst drie landgenoten in de klappen bij een massale valpartij in volle finale. Na de aankomst relativeerde ronderenner Van den Broeck echter meteen de tuimelperte toen hij het nieuws vernam over het overlijden van oud-wielerkampioen Claude Criquielion.

"Wat is een kleine schaafwonde als je meteen na de rit het trieste nieuws ivm Claude Criquielion leest Rust zacht Groot kampioen!!!", tweette een duidelijk aangedane 'Locomotief van Morkhoven'. Het nieuws van 'Claudy' sloeg duidelijk in als een bom in het kamp van het nochtans winnende Lotto-Soudal.

Filsofische Wellens
Met Tim Wellens was nog een tweede klimhoop betrokken bij de zware crash. De winnaar van de Eneco Tour van vorig jaar liet echter al snel weten dat hij geen noemenswaardige blessures heeft overgehouden en vatte het zelfs enigszins filosofisch op: "Mijn eerste valpartij bij de profs is een feit. Nu zit ik weer voor 2,5 jaar safe. Geen blessures, dikke proficiat aan Pim Ligthart."

Afwachten rond 'Volderke'
Stijn Devolder was de laatste Belg die onzacht kennis mocht maken met het Spaanse asfalt. Trek Factory Racing tweette dat er voorlopig nog geen nieuws is over eventuele fysieke schade bij 'Volderke'. Indien dat wel het geval zou blijken, is dat een serieuze streep door de rekening van Fabian Cancellara. De 35-jarige West-Vlaming is immers zijn eerste luitenant voor het labeur op de kasseien.

PHOTO_NEWS
BELGA