V.l.n.r.: Reuzegommers ‘Janker’, 'Rustdag', 'Zaadje', 'Kletsmajoor' en 'Rafiki'.
Volledig scherm
PREMIUM
V.l.n.r.: Reuzegommers ‘Janker’, 'Rustdag', 'Zaadje', 'Kletsmajoor' en 'Rafiki'. © Photo News

Van consultant voor een HR-bedrijf in Antwerpen tot fiscaal analist in Singapore: dit is wat de 18 Reuzegommers deden sinds de dood van Sanda Dia

“Ik kan niet meer op een normale manier functioneren in België”, zo zei schachtentemmer A.G. alias ‘Janker’ op het proces van de 18 verdachte Reuzegomleden na de dood van Sanda Dia. Na de fatale doop studeerden sommigen verder in Gent of Antwerpen, anderen in de VS of Taiwan. De één gaf zijn droom om advocaat te worden op, de andere werkt nu voor een beleggingsfonds in Hong Kong. HLN.be zocht uit welke keuzes ‘Zaadje’, ‘Sondage’, ‘Kletsmajoor’ en de anderen maakten om hun leven opnieuw op de rails te krijgen. 

  1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
    Mijntelco

    Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

    Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
  2. 378 radicaliseringsdossiers bij Vlaamse justitiehuizen sinds 2015

    378 radicalise­rings­dos­siers bij Vlaamse justitie­hui­zen sinds 2015

    Sinds 2015 hebben de Vlaamse justitiehuizen 378 terrorisme- en radicaliseringsdossiers opgevolgd. Dat heeft Vlaams minister van Justitie Zuhal Demir (N-VA) gezegd in het Vlaams Parlement. Van de 70 nog lopende dossiers gaat het in 50 gevallen om islamitisch extremisme. De N-VA-minister herhaalt haar oproep aan het federale niveau en het federale college van procureurs-generaal om in élk geval verplichte opvolging en begeleiding op te leggen met het oog op deradicalisering.