Van 1 tot 7,80 euro: zo fel verschilt prijs van glas cola in skigebieden

REUTERS
Reissite HomeToGo gebruikt de prijs van een groot glas cola als indicatie voor de kostprijs van een skivakantie. De verschillen zijn gigantisch, want terwijl je in het Franse Courchevel maar liefst 7,80 euro neertelt, is dat in het Bulgaarse Bansko amper 1 euro.

De vijf duurste skioorden liggen in Frankrijk, meldt het bedrijf. "In de top 10 zijn er slechts drie skigebieden Zwitsers en één Oostenrijks. Het lijkt erop dat prijzen in Frankrijk hoger liggen dan in Zwitserland. Verrassend, aangezien het levensonderhoud in Zwitserland aanzienlijk duurder is."

"In Oostenrijk vinden we zowel dure als goedkope skigebieden. Van 2,93 euro voor een glas cola in Saalbach-Hinterglemm tot 4,38 euro in het populaire Ischgl. Prijzen in Italië liggen rond 3,00 euro, goedkoper dan in Oostenrijk, Frankrijk en Zwitserland."

Deze interactieve kaart toont de skigebieden:

"In Oost-Europese landen zoals Polen en Bulgarije kost een drankje tussen de 1 en 2 euro. Dit geeft een goed beeld van de algemene prijzen in dit gebied, want die zijn namelijk aanzienlijk lager dan in de rest van Europa."

rvReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels