Valentijnsdag saaier dan ooit

Uit een studie blijkt dat 80 procent van de koppels Valentijnsdag saai vindt
iStock Uit een studie blijkt dat 80 procent van de koppels Valentijnsdag saai vindt
Uit een studie van de webshop Groupon blijkt dat 80 procent van de koppels Valentijnsdag saai vindt. De studie bewijst dat we de eerstvolgende Valentijnsdag (aanstaande woensdag) anders moeten aanpakken. De traditionele diners moeten aan de kant geschoven worden en plaatsmaken voor fysieke activiteiten.

Uit een studie van Groupon, uitgevoerd op 2000 Amerikanen, blijkt dat 80 procent van de paren dit jaar nog steeds Valentijnsdag viert, maar de meerderheid (53 procent) vindt dat ze jaar in jaar uit hetzelfde doen. Bijna de helft van de Amerikanen zegt zelfs dat ze het valentijnscadeau dat ze zullen krijgen, kunnen voorspellen. Daarom vindt 26 procent van de deelnemers zijn tradities saai en is er volgens hen nood aan verandering.

Sleutel tot succes

Wat is de oplossing? Volgens de Groupon-studie, die de relaties van 2000 Amerikanen onderzocht, zei bijna 80 procent van de respondenten dat het delen van een unieke ervaring met hun partner na het eten de sleutel tot succes is voor het hebben van de perfecte Valentijnsdag.

De top activiteiten die deelnemers van het onderzoek als geschenk zouden willen ontvangen, waren: een concert bijwonen, opgesloten zitten in een escape room, een culturele attractie bezoeken en een kookcursus volgen.

Het onderzoek toonde aan dat mensen hun tactiek op het vlak van Valentijnsdag moeten verbeteren. Meer dan een derde van de vrouwen zei dat ze nooit eerder werden verrast voor een dagje uit en meer dan de helft (56 procent) heeft nog nooit een partner gehad die een romantische picknick voor hen voorbereidde.

Intiem

Ondanks dat Valentijnsdag voor sommige paren meer een opdracht dan ontspanning lijkt, laat het onderzoek ook zien dat mensen echt enthousiast zijn over de feestdag. Acht op tien mensen heeft geen schrik om 14 februari te vieren. Sterker nog, velen zijn hoopvol voor een intieme avond. Zeven van de tien deelnemers zeiden dat ze hoopten wat actie te ondernemen met hun partner na een succesvolle Valentijnsdag-avond.
8 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Gerhard VAN NIEUWENHOVE

  De vasten begint ......

 • MIchel Bierebeeck

  Commerciële geldklopperij is dat en niets meer!

 • Fredien Vandervekens

  Wat niet bestaat, kan niet saai wezen.

 • Bernd Vaes

  Valentijnsdag kan inderdaad saai zijn. Het is slechts een uitvinding van commercanten, meer niet. Allen die laatsten hebben er profijt aan.

 • Jan Maarten

  Een Groupon etentje uit is nu niet precies het meest romantische, daar kan ik wel inkomen.