BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Vakbondsactie voor hogere lonen verstoort openbaar vervoer: overzicht per provincie

BinnenlandHet gemeenschappelijk vakbondsfront organiseert vandaag op verschillende plaatsen in het land protestacties. ACV, ABVV en ACLVB breken een lans voor hogere lonen nu de prijzen van bijvoorbeeld energie, brandstoffen en voeding steeds blijven stijgen. De loonnormwet van 1996 moet het daarbij nog steeds ontgelden. Door de actie is er hinder bij het openbaar vervoer. Een overzicht per provincie.

 1. Meerdere Ryanair-vluchten geschrapt na aangekondigde stakingen in Zaventem en Charleroi: “meer dan helft van vluchten gaat wel door”

  Meerdere Ryanair-vluch­ten geschrapt na aangekon­dig­de stakingen in Zaventem en Charleroi: “meer dan helft van vluchten gaat wel door”

  Luchtvaartmaatschappij Ryanair heeft beslist om vluchten te annuleren die dit weekend vanuit Charleroi en Zaventem zouden vertrekken. De beslissing volgt na de aangekondigde stakingen, aldus het Ierse bedrijf. Volgens Hans Elsen van de christelijke vakbond ACV gaat het om alle vluchten die bediend worden door Belgisch personeel. Ryanair meldt dat ruim de helft van de vluchten wel zal doorgaan.
 2. Kan Remco Evenepoel de Ronde van Spanje winnen? Schrijf je in voor de Gouden Vuelta en maak kans op 5.000 euro
  Gouden Vuelta
  9

  Kan Remco Evenepoel de Ronde van Spanje winnen? Schrijf je in voor de Gouden Vuelta en maak kans op 5.000 euro

  Vrijdag 19 augustus gaat de Ronde van Spanje van start. Blikvanger aan het vertrek in het Nederlanse Utrecht is onze Remco Evenepoel. De 22-jarige Belg is een van de topfavorieten om de eindzege in de wacht te slepen, maar de concurrentie is niet van de poes. Denk jij dat hij aan het langste eind kan trekken? Bewijs dat je de grootste kenner bent met de Gouden Vuelta en maak kans op 5.000 euro cash.