De vakbonden protesteren onder andere tegen de beknotting van de syndicale vrijheden. Zo protesteren ze ook tegen  de veroordeling van ABVV-voorzitter Thierry Bodson voor de blokkering van een viaduct op de E40 in de provincie Luik in 2015.
Volledig scherm
De vakbonden protesteren onder andere tegen de beknotting van de syndicale vrijheden. Zo protesteren ze ook tegen de veroordeling van ABVV-voorzitter Thierry Bodson voor de blokkering van een viaduct op de E40 in de provincie Luik in 2015. © Photo News

Vakbonden zakken maandag met 4.000 mensen af naar Brussel

De socialistische en christelijke vakbonden ABVV en ACV zakken maandag met 4.000 mensen af naar Brussel om te manifesteren tegen onder meer de loonnormwet. Dat zegt ABVV-woordvoerster Gina Heyrman donderdag.

  1. REPORTAGE. 17- en 18-jarigen vragen Overlegcomité om vrijheid: “Tegen dat het virus weg is, zijn onze schoonste jaren voorbij”
    PREMIUM

    REPORTAGE. 17- en 18-jarigen vragen Overlegco­mité om vrijheid: “Tegen dat het virus weg is, zijn onze schoonste jaren voorbij”

    Vrijdagavond, de school is uit. Dan duiken vijfde- en zesdejaars het café in om te toasten op het weekend. Dansen en zwanzen aan de toog is er voor deze coronageneratie niet bij. “We voelen ons soms oude mensen, met zes aan tafel in een café dat om 23 uur sluit.” Gaan ze dan naar huis? Wat verzinnen ze om toch wat van hun jonge leven te maken? En wat missen 17- en 18-jarigen het meest? We vroegen het hen in de jongerencafés aan het Mechelseplein in Antwerpen, nu een studie van Sciensano uitwijst dat vier op de tien jongeren het corona-isolement niet meer aankunnen. “Laat los wat enigszins kan”, smeken ze het Overlegcomité.