Vakantiepartners: de Samsung Galaxy S7 en 3 onmisbare reis-apps

Samsung
Wie vertrekt er tegenwoordig nog op reis zonder smartphone? De Samsung Galaxy S7 en S7 edge zijn gemaakt om werkelijke overal mee naartoe te nemen. Ze vormen de perfecte vakantiepartner.

Het maakt niet uit of u nu een skireis, trektocht in de bergen, tropische strandvakantie of sportieve trip gepland heeft: de nieuwe Samsung Galaxy S7 en S7 edge zijn ontworpen om u naar eender welke bestemming te vergezellen. Ze verdragen moeiteloos stof en water, en behoren daardoor tot  de meest robuuste Samsung-smartphones tot nog toe. Ze voldoen immers aan de strenge IP68-norm. Dat betekent dat ze het een half uur lang anderhalve meter onder water overleven.

Daarnaast zijn ze ook opgewassen tegen de meest veeleisende omgevingscondities, zoals hoge en lage temperaturen, zand, schokken, en hoge- en lagedrukgebieden. U moet er dus nooit voor terugdeinzen uw Samsung Galaxy S7 boven te halen om met de superieure camera de betere souvenirs vast te leggen. Zelfs bij lichtomstandigheden waarin nagenoeg elke andere smartphonecamera u in de steek zou laten. Met uw Galaxy S7 en de volgende drie reis-apps kan uw vakantie niet meer stuk.

1) Google Goggles
Deze augmented reality-app fungeert als een persoonlijke reisgids én tolk. Richt de camera van uw S7 of S7 edge op een bekend gebouw, marktplein of landschap en u krijgt meteen relevante achtergrondinformatie voorgeschoteld. Focus op een menukaart, etiket of infopaneel en de app vertaalt de tekst vlotjes tussen tientallen talen. De software is nog volop in ontwikkeling en breidt elke maand uit. Zo kunt u tijdens een bezoek aan het Metropolitan Museum of Art in New York kunstwerken met de app bestuderen.

2) Sleep Sounds
Net de laatste vlucht of trein gemist en gedoemd om te overnachten in de luchthaven of het stationsgebouw? Of last van jetlag en behoefte aan een power nap in een druk stadspark, maar thuis uw oordoppen vergeten? In al die gevallen bewijst deze slaapassistent zijn nut. Koppel oortjes of een hoofdtelefoon aan de S7 of S7 edge, en kies vervolgens uit meer dan vijfhonderd rustgevende geluiden om de slaap te vatten op de meest drukke locaties. Of, handig voor stadsmussen: selecteer het lawaai van druk auto- en tramverkeer als slapen in de fluisterstille natuur onmogelijk blijkt.

3) Tipulator
Verschillende landen en continenten houden er hun eigen fooigewoontes op restaurant of café op na. Vergeet de dienster te tippen in San Francisco of biedt een te grote fooi aan in Osaka en de kans is groot dat u de zaak verlaat met boze blikken of een braadpan op het hoofd. Gelukkig hebt u uw S7 of S7 edge bij de hand. De Tipulator-app berekent bij elke gelegenheid op elke locatie het correcte fooipercentage. Rugzaktrekkers en groepsreizigers kunnen de rekening met de app zelfs tot op de cent opsplitsen onder het aantal tafelgenoten.