Bollen
Volledig scherm
© Bollen

Vaccinatiegraad van 70 procent volstaat niet volgens vaccinologen: “We moeten naar 90 procent”

Het aantal opnames van mensen met Covid-19 in ziekenhuizen blijft dalen. Het streefgetal van maximaal 500 coronapatiënten op intensieve zorgen om op 9 juni versoepelingen te kunnen doorvoeren, is gehaald. Volgende week bereiken we ook een nieuw ‘vaccinatierecord’ in Vlaanderen met 607.000 prikken.

26 reacties

 • johan lanoot

  2 maanden geleden
  Nationaal halen we dat nooit als je weet dat de vaccinatiebereidheid in Brussel en Wallonië nog geen 70% bedraagt.
 • Peter Mariën

  2 maanden geleden
  Natuurlijk daalt het, de mensen komen terug meer en meer buiten in de " gezonde" buitenlucht
 • dirk wils

  2 maanden geleden
  Als je de uitleg van de Brugse burgermeester nav de kampioensviering van club Brugge waarom zou je dan een vaccin moeten gaan halen?
 • cor vermonden

  2 maanden geleden
  Onze federale overheid faalt gewoon en doen niks of weinig om alle delen van ons land op negentig procent inentingen te krijgen tegen Allerheiligen 2021.
 • Simone Meeuwesen

  2 maanden geleden
  In Israël was met 40 % van de bevolking gevaccineerd al versoepelingen . En in België moeten we 80 % halen. Dit halen we nooit. Er zijn altijd mensen die niet willen gevaccineerd worden. Alleen de gevaccineerde genieten alleen van de vrijheid. De andere thuis blijven.
 1. Speciale eenheden dringen na urenlange belegering woning binnen van gewapende man: verdachte dood aangetroffen
  Play
  Vrasene

  Speciale eenheden dringen na urenlange belegering woning binnen van gewapende man: verdachte dood aangetrof­fen

  In de Peperdam in Vrasene (Beveren) heeft een gewapende man zich urenlang verschanst gehouden in een woning na een schietincident. De politie was er afgelopen nacht binnengevallen na een vermoeden van het dealen van drugs. De man vuurde enkele malen in de richting van de agenten. De speciale eenheden van de politie kwamen ter plaatse en slaagden er rond 10.30 uur in om de woning binnen te dringen. Ze troffen er het levenloze lichaam aan van de verdachte. Hij heeft zichzelf van het leven beroofd.