EPA
Volledig scherm
© EPA

Vaccinatiecampagnes niet overal even groot succes: deze landen presteren het slechtst van heel Europa

Ongeveer de helft van alle inwoners van de Europese Unie is intussen gevaccineerd tegen het coronavirus. België is bij de koplopers met een vaccinatiepercentage van meer dan 70 procent en Vlaanderen heeft zelfs de kaap van 80 procent in het vizier. Maar het gaat niet overal even goed. Enkele lidstaten blijven vér achter. En aan de buitengrenzen is de toestand nog dramatischer.

42 reacties

 • Cris Verwilligen

  1 maand geleden
  Mr Claesen, anderen niet aanvallen man. Ik wil mijn vrijheid terug en dat mag geweten worden. En neen, ik wil niet verplicht worden, ik ben geen schoothondje. Ik ben voor eigen keuze: wil ik het, dan zal ik het doen als ik zeker ben dat het ok is en geinformeerd. Maar zeg niet dat ik stomdronken achter het stuur zou promoten, dat is niet mijn keuze. En nu het WHO nu zelf al zegt dat natuurlijke immuniteit belangrijk is. Dan is al dit niet nodig (geweest). En ja, gevaccineerd onder druk.
 • Guido Claesen

  1 maand geleden
  Dat is de mentaliteit van veel mensen, wij willen onze vrijheid. Wij willen niet verplicht worden wij willen geen coronapas. Dat soort mensen zou het zelfs noodzakelijk vinden om stomdronken achter het stuur te mogen zitten. Op dat vlak vind ik dat regeringen toch wel wat radicaler mochten zijn. Het gaat niet over wat enkelen willen of niet willen, het gaat om wat goed is voor de bevolking.
 • Peter Buyck

  1 maand geleden
  Meer correct zou zijn een minimum vaccinatiegraad van 70% per lidstaat. Er zijn immers dik- of dunbevolkte lidstaten... N-VA? Zij vallen net als eerste de coronamaatregelen aan. Hun onderwijsminister liet scholen open, goed wetende dat kinderen katalysatoren zijn van de besmetting...
 • Sylvain Helsen

  1 maand geleden
  De landen die op de kaarten rood en oranje kleuren en kleurden hebben de hoogste vaccinatiegraad. Dat zijn de West-Europese landen. En landen die groen kleuren en kleurden hebben de laagste vaccinatiegraad. Dat zijn de Oost-Europese landen. Hoe valt dit met elkaar te rijmen?! Conclusie moet uiteindelijk zijn: Vlaanderen heeft een hoge vaccinatiegraad, niet dankzij, maar ondanks de N-VA! Want met het beleid van die partij zit Vlaanderen voor je het weet in Oost-Europa!
 • Liese VdVijver

  1 maand geleden
  Ik vrees dat de natuurlijke immuniteit zorgt voor groenere landen, tov gevaccineerde immuniteit.
 1. Waarom wordt het de komende dagen zo warm? En waar komt die rooskleurige lucht precies vandaan? Wetenschapsexpert Martijn Peters legt uit
  Play
  Weernieuws
  6

  Waar komt die rooskleuri­ge lucht precies vandaan? Onze weten­schaps­ex­pert legt uit

  Vandaag en morgen worden we getrakteerd op zacht weer, een fenomeen dat deze tijd van het jaar niet vaak voorkomt. Vandaag liggen de maxima volgens het KMI tussen 12 en 16 graden. Morgen schommelen de temperaturen tussen 15 graden op de Hoge Venen en tot 20 graden in het zuidwesten van het land. Maar hoe komt het precies dat het opnieuw zo warm wordt? Wetenschapsexpert Martijn Peters geeft meer uitleg.
 2. INTERVIEW. Moraalfilosoof Patrick Loobuyck trekt 5 lessen uit de coronacrisis: “Hoe kan je als expert nog ernstig genomen worden als je voortdurend alle aandacht opzoekt?”
  PREMIUM

  INTERVIEW. Moraalfilo­soof Patrick Loobuyck trekt 5 lessen uit de coronacri­sis: “Hoe kan je als expert nog ernstig genomen worden als je voortdu­rend alle aandacht opzoekt?”

  Wat kunnen we leren uit anderhalf jaar coronacrisis? Op die vraag probeert professor en moraalfilosoof Patrick Loobuyck (UGent/UAntwerpen) in een nieuw boek antwoorden te geven. Dat levert verrassende inzichten op, én een compliment. "We mogen onszelf een pluim geven. We hebben hier tijdens één van de zwaarste crisissen in onze geschiedenis geen grote conflicten of manifestaties gehad." Vijf lessen na corona.
 3. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.