Marc Baert
Volledig scherm
© Marc Baert

Vaccin AstraZeneca kan gebruikt worden bij iedereen vanaf 18 jaar - Hoge Gezondheidsraad geen voorstander van éénprikstrategie

In Vlaanderen schakelt de vaccinatiecampagne tegen het nieuwe coronavirus deze week een versnelling hoger. Er zullen zo’n 129.489 spuitjes met een vaccin tegen Covid-19 worden toegediend. Ter vergelijking: vorige week werden er 78.422 coronavaccins gezet in Vlaanderen. Ondertussen klinkt de roep om een éénprikstrategie steeds feller.

94 reacties

 • nicole desseyn

  8 maanden geleden
  Moet ik niet hebben , is nu plots voor iedereen goed ik wacht op het betere vaccin met een spuitje
 • Erwin Fiers

  8 maanden geleden
  Campagne betekent reclame maken.Daar is de overheid goed in.Wie gelooft die mensen nog?
 • Daniel Billiau

  8 maanden geleden
  Astra Zeneca ook niet voor mij. Ben 70 en wacht al zolang om mijn kleinkinderen eens vast te pakken. 1ste prik en daarna bij Astra Zeneca 4 maanden tussen. Sorry dan is de zomer voorbij en ondertussen de Braziliaanse variant in't land.
 • Stef De Vos

  8 maanden geleden
  Zelf vrees ik voor het uitstel van de tweede prik van Pfizer/BioNtech en Astra/Zeneca. Dat uitstel riskeert de effectiviteit van beide vaccins te verminderen voor risicopatiënten als diabetici, kankerpatiënten in behandeling e.a... Ben allesbehalve een antivaxer maar vermoed dat info m.b.t. deze zieken wordt achtergehouden. Volg zelf strikt een geslaagd medicatieprogramma en betwijfel de oprechtheid van medici die hiermee het falende vaccinatieprogramma van de Vivaldi-regering moeten redden.
 • Patrick Moorthamer

  8 maanden geleden
  Geloof geen bal van het verhaal over het az vaccin, ineens werkzaam voor ouderen, is juist voor de tekorten aan te vullen waar ze nu mee falen!
 1. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.