Marc Baert
Volledig scherm
© Marc Baert

Vaccin AstraZeneca kan gebruikt worden bij iedereen vanaf 18 jaar - Hoge Gezondheidsraad geen voorstander van éénprikstrategie

In Vlaanderen schakelt de vaccinatiecampagne tegen het nieuwe coronavirus deze week een versnelling hoger. Er zullen zo’n 129.489 spuitjes met een vaccin tegen Covid-19 worden toegediend. Ter vergelijking: vorige week werden er 78.422 coronavaccins gezet in Vlaanderen. Ondertussen klinkt de roep om een éénprikstrategie steeds feller.

94 reacties

 • nicole desseyn

  5 maanden geleden
  Moet ik niet hebben , is nu plots voor iedereen goed ik wacht op het betere vaccin met een spuitje
 • Erwin Fiers

  5 maanden geleden
  Campagne betekent reclame maken.Daar is de overheid goed in.Wie gelooft die mensen nog?
 • Daniel Billiau

  5 maanden geleden
  Astra Zeneca ook niet voor mij. Ben 70 en wacht al zolang om mijn kleinkinderen eens vast te pakken. 1ste prik en daarna bij Astra Zeneca 4 maanden tussen. Sorry dan is de zomer voorbij en ondertussen de Braziliaanse variant in't land.
 • Stef De Vos

  5 maanden geleden
  Zelf vrees ik voor het uitstel van de tweede prik van Pfizer/BioNtech en Astra/Zeneca. Dat uitstel riskeert de effectiviteit van beide vaccins te verminderen voor risicopatiënten als diabetici, kankerpatiënten in behandeling e.a... Ben allesbehalve een antivaxer maar vermoed dat info m.b.t. deze zieken wordt achtergehouden. Volg zelf strikt een geslaagd medicatieprogramma en betwijfel de oprechtheid van medici die hiermee het falende vaccinatieprogramma van de Vivaldi-regering moeten redden.
 • Patrick Moorthamer

  5 maanden geleden
  Geloof geen bal van het verhaal over het az vaccin, ineens werkzaam voor ouderen, is juist voor de tekorten aan te vullen waar ze nu mee falen!
 1. Rode Kruis zamelt recordbedrag van 30 miljoen euro in voor slachtoffers overstromingen

  Rode Kruis zamelt recordbe­drag van 30 miljoen euro in voor slachtof­fers overstro­min­gen

  Het Rode Kruis heeft al meer dan 30 miljoen aan giften ontvangen na de overstromingen van 14, 15 en 16 juli. Zo’n 1,5 miljoen euro daarvan werd reeds besteed aan de aankoop van typische noodhulpgoederen zoals zaklampen, bedden, maaltijden, hygiënekits, opvangtenten, eerste medische hulp, psychologische ondersteuning enz., meldt Belga. Vlaams topman Vandekerckhove betreurt wel de negatieve toon in de berichtgeving over de hulpverlening: "Er zijn ook veel zaken die goed gebeuren, en die krijgen weinig aandacht. Dat is erg ontmoedigend”, zegt hij tegen VTM Nieuws.