Marc Baert
Volledig scherm
© Marc Baert

Vaccin AstraZeneca kan gebruikt worden bij iedereen vanaf 18 jaar - Hoge Gezondheidsraad geen voorstander van éénprikstrategie

In Vlaanderen schakelt de vaccinatiecampagne tegen het nieuwe coronavirus deze week een versnelling hoger. Er zullen zo’n 129.489 spuitjes met een vaccin tegen Covid-19 worden toegediend. Ter vergelijking: vorige week werden er 78.422 coronavaccins gezet in Vlaanderen. Ondertussen klinkt de roep om een éénprikstrategie steeds feller.

94 reacties

 • nicole desseyn

  2 maanden geleden
  Moet ik niet hebben , is nu plots voor iedereen goed ik wacht op het betere vaccin met een spuitje
 • Erwin Fiers

  2 maanden geleden
  Campagne betekent reclame maken.Daar is de overheid goed in.Wie gelooft die mensen nog?
 • Danny Billiau

  2 maanden geleden
  Astra Zeneca ook niet voor mij. Ben 70 en wacht al zolang om mijn kleinkinderen eens vast te pakken. 1ste prik en daarna bij Astra Zeneca 4 maanden tussen. Sorry dan is de zomer voorbij en ondertussen de Braziliaanse variant in't land.
 • Stefaan De Vos

  2 maanden geleden
  Zelf vrees ik voor het uitstel van de tweede prik van Pfizer/BioNtech en Astra/Zeneca. Dat uitstel riskeert de effectiviteit van beide vaccins te verminderen voor risicopatiënten als diabetici, kankerpatiënten in behandeling e.a... Ben allesbehalve een antivaxer maar vermoed dat info m.b.t. deze zieken wordt achtergehouden. Volg zelf strikt een geslaagd medicatieprogramma en betwijfel de oprechtheid van medici die hiermee het falende vaccinatieprogramma van de Vivaldi-regering moeten redden.
 • Patrick Moorthamer

  2 maanden geleden
  Geloof geen bal van het verhaal over het az vaccin, ineens werkzaam voor ouderen, is juist voor de tekorten aan te vullen waar ze nu mee falen!
 1. 5 jaar cel voor man die zijn vrouw uit de gevangenis wilde bevrijden met gekaapte helikopter
  Antwerpen

  5 jaar cel voor man die zijn vrouw uit de gevangenis wilde bevrijden met gekaapte helikopter

  Vier jaar had het parket geëist tegen verdachte Mike G. (24) omdat hij in september vorig jaar had geprobeerd met een gekaapte helikopter zijn echtgenote Kristel A. (27) te bevrijden uit de gevangenis Berkendael in Vorst. De Antwerpse correctionele rechtbank achtte dat blijkbaar niet voldoende voor de ernstige feiten en verhoogde de uiteindelijke straf naar vijf jaar cel. “De verdachten gebruikten in de helikopter geweld en bedreigden de pilote door drie pistolen tegen haar hoofd te zetten.”
 1. Een donut eten bij het nieuwe filiaal Dunkin' Donuts in Gent? Dat is dan even aanschuiven
  Play

  Een donut eten bij het nieuwe filiaal Dunkin' Donuts in Gent? Dat is dan even aanschui­ven

 2. Man is populair op TikTok door dit bizarre trucje
  Play

  Man is populair op TikTok door dit bizarre trucje