Usain Bolt een geobsedeerde vrouwenzot? Jamaicaanse sprintbom bijt flink van zich af

Wat is dat toch met Usain Bolt en al die foto's, filmpjes en 'nieuwsberichten' over vrouwelijk schoon? De 30-jarige topsprinter uit Jamaica komt er haast vaker mee in het nieuws dan met zijn sportieve exploten en dat zegt al heel veel gezien zijn alweer fenomenale prestaties op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. 'Thunderbolt' voelt zich dan ook ten onrechte geviseerd en in verlegenheid gebracht.

Wordt hij gezocht door de media? Bolt vindt zelf alvast van wel en verwoordt zijn gevoelens in GQ Magazine: "De Britse pers doet niks anders dan mij neerzetten als een 'bad boy' die gek is van vrouwen, alsof dat het enige is waar ik tegenwoordig nog mee bezig ben." De ongenaakbare koning van de 100 en 200 meter sprint kwam onder andere in de pers door een potje stoeien met een Braziliaanse student van amper 20 jaar oud. "Ik zei tegen een Engelse journalist nog dat hij vanuit zijn cultuur niet iemand mag veroordelen met een andere cultuur. Als je in Engeland bekend wordt, is het eerste wat je doet, trouwen en kinderen krijgen. In Jamaica is het helemaal anders, zo zijn mijn ouders pas elf jaar na mijn geboorte getrouwd."

Seksfeestje
Ook een Halloweenfilmpje van Usain Bolt deed wat stof opwaaien want daarin was te zien hoe enkele knappe dames aan het 'twerken' waren en zich van hun meest ondeugende kant lieten zien. "Wat je daar ziet is gewoon onze cultuur, zo gaat het er nu eenmaal aan toe in Jamaica. Mensen die dat filmpje voor de eerste keer zien, vragen zich meteen af wat er allemaal aan de hand is. Ze denken dat het een seksfeestje in een club is ofzo, maar dat is niet het geval. Dat is gewoon hoe we met elkaar omgaan." De verzamelaar van olympisch goud lijkt dan ook niet van plan om gas terug te nemen op de sociale media (zoals Snapchat). En ook zijn 'foute' vriendenkring zal niet in de marge belanden. Of zoals hij het zelf stelt: "Mijn beste vrienden wijken nooit van mijn zijde."

kos
Getty Images
EPA
Getty Images
Getty Images