Urenlange hinder na ongeval op viaduct E17 in Gentbrugge

Een verkeersongeval met zes voertuigen op het viaduct van Gentbrugge op de E17 heeft de ochtendspits urenlang verstoord. De weg is er intussen vrijgemaakt, maar de vertraging loopt nog altijd op tot een uur.

De aanrijding met vier personenwagens en twee vrachtwagens gebeurde om 7.15 uur en veroorzaakte alleen maar wat blikschade. Door het takelen van de vier wagens en het opruimen van olieresten kon pas drie uur later een tweede rijstrook opengesteld worden. Kort na 10 uur stond er richting Kortrijk nog altijd een lange file, met zowat twee uur wachttijd.

"Een lastig ongeval op een lastige plek op een lastig uur", vat Peter Bruyninckx, woordvoerder van het Vlaams Verkeerscentrum, samen.

Pechstrook
"Een van de vrachtwagens kon zich na het ongeval even verderop, op de pechstrook, parkeren. Dat voertuig leed echter olieverlies, waardoor het wegdek door de brandweer gereinigd moest worden", aldus Bruyninckx. Eén van de drie rijstroken richting Kortrijk bleef permanent open. Ondanks een omleiding, vormde zich een file met lange wachttijden. "