United, zonder Fellaini, ook met de billen bloot in Fenerbahçe na wereldgoal Sow

Moet José Mourinho stilaan beginnen vrezen voor zijn job? De Portugese trainer blijft met Manchester United maar op de dool en ook vanavond gingen zijn manschappen opnieuw ten onder. Een wereldgoal - een heerlijke omhaal - van Sow luidde de 2-1 nederlaag in. De Mancunians staan plots pas derde in groep A met 6 punten (ééntje minder dan leiders Fenerbahçe en Feyenoord).

Mourinho kon niet rekenen op de geblesseerden Bailly en Smalling én hield Fellaini en sterspeler Ibrahimovic op de bank. Het zou de Portugese coach snel zuur opbreken, want al na twee minuten moesten de Mancunians achtervolgen. Een weergaloze omhaal van Sow vanaf zo'n 11 meter verschalkte De Gea. De bezoekers maakten weinig klaar en verloren op het halfuur ook nog eens Pogba met een blessure. 'Ibra' moest vervroegd opdraven.

United monopoliseerde de bal, maar deed er te weinig mee om Fenerbahçe echt te bedreigen. Op het uur verdubbele Lens de score. De late tegentreffer van Rooney, nog eens in de basis en gebombardeerd tot kapitein, deed weinig meer ter zake. De Turken hielden de drie punten thuis, 2-1. In de andere wedstrijd in groep A graaide Feyenoord een puntje mee tegen Zorya Lugansk (1-1). De Nederlandse koploper leidt samen met Fenerbahçe in de stand met 7 punten. United, dat op 24 november Feyenoord ontvangt, is pas derde.

Photo News

Mourinho laakt instelling van zijn pelers

Mourinho was na de wedstrijd bijzonder ontgoocheld. "Fenerbahçe speelde alsof dit de finale van de Champions League was en wij alsof het een zomers oefenpotje was", mopperde de Portugees. "Zij verdienden de winst. Voetbal gaat niet alleen om kwaliteit, het gaat ook om inzet en betrokkenheid. Je moet op de toppen van je kunnen spelen. Dat deden we niet, we hebben niet alles gegeven."

Toch heeft United alles nog in eigen handen en dat beseft Mourinho maar al te goed. "Als we de laatste twee wedstrijden winnen, zijn we door. Zelfs met vier punten kunnen we ons kwalificeren, omdat Feyenoord en Fenerbahçe nog tegen elkaar spelen."

Photo News
AFP
Getty Images