Uitvaartplechtigheid Dehaene op groot scherm te volgen in Vilvoorde

BELGA
De uitvaartplechtigheid van oud-premier Jean-Luc Dehaene, komende vrijdag om 11 uur, zal op groot scherm te volgen zijn op het Portaelsplein, naast de kerk Onze-Lieve-Vrouw van Goede Hoop in het centrum van Vilvoorde. Daarnaast werd er "in samenspraak met de familie" over gewaakt dat "ook gewone burgers de uitvaartplechtigheid in de kerk kunnen bijwonen". Dat meldt de stad Vilvoorde vandaag in een persbericht. De stad vraagt om ten laatste om 10.45 uur aanwezig te zijn, voor een goede organisatie van de kerkdienst.

De staatsbegrafenis voor Dehaene, ook oud-burgemeester van zijn thuisstad Vilvoorde, zal worden opgeluisterd door het Brussels Philharmonic - Vlaams Omroeporkest en Kamerkoor.

Donderdag kan er via de toegang Grote Markt van het Vilvoordse stadhuis, van 9 tot 13 uur en van 16 tot 20 uur, een laatste groet gebracht worden aan het stoffelijk overschot van Dehaene. Het is dan ook mogelijk het rouwregister te ondertekenen.

De stad raadt mensen die op vrijdagvoormiddag niet in Vilvoorde moeten zijn, het centrum met de wagen te vermijden omdat de plechtigheid onvermijdelijk heel wat verkeershinder met zich zal meebrengen. Wie naar Vilvoorde komt, doet dat het best met het openbaar vervoer. Het station van Vilvoorde ligt op 5 minuten stappen van de kerk. Wie met de auto komt, kan parkeren op de Rooseveltlaan, richting Campionlei.

In de omgeving van de kerk is een specifieke verkeersregeling: voor het verkeer tussen de rotonde aan het Heldenplein en de Vissersstraat wordt de Lange Molenstraat tussen 9 en 15 uur afgesloten.