Uitgerekend Vossen sleept tegen Genk in slot nog een punt uit de brand

Geen eerste thuisnederlaag sinds december 2015 voor Club Brugge. Racing Genk leek na een goal van Buffel lange tijd op weg naar een belangrijke driepunter, maar daar besliste Vossen anders over. De ex-spits van de Limburgers duwde vijf minuten voor tijd de verdiende gelijkmaker tegen de netten en redde zo het 125ste verjaardagsfeestje van Club (1-1).

Preud'homme gooide vandaag zijn sterkst mogelijke elf op het veld. Dat betekende dus met Simons, Vanaken, Limbombe én Vossen. Bij Racing Genk koos Peter Maes ervoor om enkele frisse krachten in de ploeg te brengen. "In Bilbao hebben sommige jongens tot 17 kilometer gelopen", was zijn uitleg. Van vermoeidheid was er in de eerste helft alvast geen sprake. Club en Genk begonnen aardig en kregen allebei meteen een prima mogelijkheid. Pozuelo en Vossen lieten het na om al vroeg de match open te breken. De partij ging goed op en neer, al lag het tempo te laag. Blauw-zwart maakte de meeste aanspraak op de openingsgoal, maar tevergeefs.

Racing Genk kwam uitstekend uit de kleedkamer en klom al snel via Buffel op voorsprong. De kapitein van de Limburgers hield Van Rhijn af en duwde de 0-1 voorbij Butelle, die er niet al te best uitzag. De Franse doelman van Club werd wel het zicht belemmerd door Bailey, die buitenspel stond. Preud'homme greep meteen in en gooide Izquierdo in de ploeg. 'Joske' bracht met zijn snelheid meer gevaar, maar pas in het slot kreeg Club loon naar werken. Vossen knalde met een halve volley de verdiende gelijkmaker tegen de touwen. Wesley was nog dicht bij de winning goal, maar Bizot redde het punt met een uitstekende reflex.

Lees het verslag van onze man op Jan Breydel op HLN SPORT PLUS! Proef nu vier weken lang voor slechts twee euro!

Photo News
Photo News
Photo News
Photo News
BELGA
Photo News