Uitgerekend op 11 september ontrollen Rostock-fans spandoek van Bin LadenWat bezielde de fans van Hansa Rostock afgelopen zaterdag? Net op het moment dat heel de wereld nog een keer stilstond bij de verschrikkelijke aanslag op de torens van het World Trade Center, ontrolden de supporters van de club uit de 'dritte Liga' (de Duitse derde klasse) een opvallend spandoek.

Dag op dag vijftien jaar na de terroristische daad prijkte zo Osama bin Laden op het eerste zicht triomfantelijk in het bezoekersvak van de Scholz Arena, de thuishaven van Aalen. Ook de voorzitter van Hansa Rostock kon zijn ogen niet geloven. "Een ronduit smakeloze en domme actie", distantieerde de man zich meteen van het spandoek. Het was overigens niet de eerste keer dat zo'n voorval zich voordoet bij de club uit Noord-Duitsland.

Vijf jaar geleden vierden de Ultra's een promotie van hun club met een afbeelding van Osama bin Laden die toen net door de Amerikanen werd ingerekend. "Bin aufgestiegen, ben opgestegen", stond er toen te lezen op de spandoek. De club pareerde die actie toen nog door enkele stadionverboden uit te delen. Pour la petite histoire: Rostock speelde nog 1-1-gelijk op het veld van Aalen.