Uitgehongerde Syriërs peuzelen leeuw uit zoo op

Twitter
Een beeld van Syriërs die een leeuw aan stukken snijden, wordt veelvuldig gedeeld op sociaalmediasites. Voor activisten het uitgelezen moment om de wereld nogmaals te wijzen op de schrijnenende toestand waarin het Syrische volk verkeert in een land verscheurd door een burgeroorlog. Een situatie die mensen tot wanhoop drijft.

De foto, die onafhankelijke media niet hebben kunnen verifiëren, toont mannen die naast een dode leeuw knielen en er delen van afsnijden. Naar verluidt zou de leeuw uit de Al-Qarya al-Shama Zoo in Damascus komen. Hoe het dier aan zijn eind gekomen is, is niet duidelijk. Sommige berichten suggereren dat de mannen enkel de vacht van het dier wensen te gebruiken om zich te wapenen tegen de koude maar ook daar is geen bevestiging van.

Het Oost-Ghoutha district wordt al zes maanden lang belegerd door het Syrische leger. Voedselschaarste is er de norm geworden. De bevolking kreeg de toestemming van islamitische geestelijken om het vlees van katten, honden en ezels te eten. Indien de situatie nog escaleert, zouden de levenden geen andere uitweg meer zien dan de ontelbare doden op te eten, wordt er gefluisterd. Hartverscheurend.