Ufoteam stuit op 'vliegende schotel' in Amazonewoud

Amerikaanse onderzoekers hebben in het Braziliaanse deel van het Amazone-regenwoud een raadselachtig object gespot. De experts, die zijn gespecialiseerd in het speuren naar mogelijk buitenaardse leefvormen, vonden het 'ufoachtige' ding door extreem op het bosgebied in te zoomen met Google Earth. Het gaat, zo concluderen ze, om nog niet verklaarde rij lichtgevende bollen.

Volgens een lid van wat heet het Secure Team 10 gaat het om een vooralsnog onverklaarbaar object in de vorm van een sigaar. Gesteld wordt dat het een vliegende schotel is die mogelijk op zijn kant in het oerwoud ligt verstopt. Het ding moet, aldus de onderzoeksclub, enorm zijn. "Anders was het nooit op recente satellietbeelden zichtbaar geweest.'' De 'UFO' ligt in de staat Rondonia in het noordwesten van Brazilië: de gps-coördinaten zijn -10.268397,-64.606296. "In de wijde omgeving is alleen maar ondoordringbaar bos, dus de aanwezigheid van dit ding is uiterst vreemd."

De Amazone staat al jaren bekend als UFO-hotspot. Regelmatig komen er meldingen uit het gebied van vreemde objecten die naderhand wel weer worden verklaard. Vaak gaat het om machines die in de bosbouw worden gebruikt. Van bovenaf lijken die dan op gestrande luchtschepen. In 2011 werd zelfs een 'alien' gesignaleerd. Een foto van het 'buitenaardse wezen' ging in dat jaar de hele wereld over. De zaak is nog steeds niet opgelost, maar vermoed wordt dat het om schaduwen van bladeren gaat die samen het silhouet van een marsmannetje vormen.

Bekijk de volledige documentaire hieronder: