UEFA straft Preud'homme: coach moet al weg als bus in stadion Porto aankomt

Ter herinnering: Preud'homme werd twee weken geleden in de thuismatch naar de tribune gestuurd. Omdat hij uit frustratie tegen de plastieken kussens van een camera naast hem trapte.
BELGA Ter herinnering: Preud'homme werd twee weken geleden in de thuismatch naar de tribune gestuurd. Omdat hij uit frustratie tegen de plastieken kussens van een camera naast hem trapte.

Niet alleen Simons is geschorst in Porto, ook Michel Preud'homme zit een strafdag uit. Waardoor hij de dug-out niet in mag. Maar of hij het daarbij zal laten? Ter herinnering: Preud'homme werd twee weken geleden in de thuismatch naar de tribune gestuurd. Omdat hij uit frustratie tegen de plastieken kussens van een camera naast hem trapte. Het leverde hem één speeldag schorsing op.

Het leverde hem één speeldag schorsing op.
BELGA Het leverde hem één speeldag schorsing op.

Strikte reglementering
Navraag bij de UEFA leert dat daar een strikte reglementering rond bestaat. Zo mag MPH de dag vóór de match wel de training leiden en een persconferentie geven, maar moet hij tijdens de match in de tribune plaatsnemen. Op het moment dat de spelersbus in het stadion toekomt, moet hij zich direct afzonderen en mag hij zich niet in de kleedkamer, spelerstunnel of technische ruimte begeven. Ook mag hij op geen enkele manier - direct of indirect - contact hebben met zijn team. En dat tot minstens een kwartier na de match. Benadrukt wordt ook dat er geen instructies mogen worden gegeven via een tussenpersoon. Afwachten of MPH toch iets zal proberen om assistent Philippe Clement bij te staan.

Zo mag MPH de dag vóór de match wel de training leiden en een persconferentie geven, maar moet hij tijdens de match in de tribune plaatsnemen.
Photo News Zo mag MPH de dag vóór de match wel de training leiden en een persconferentie geven, maar moet hij tijdens de match in de tribune plaatsnemen.