Uber lanceert luxueuze taxidienst in Brussel

AFP
Voor wie indruk wil maken op een belangrijke vergadering of simpelweg houdt van wat meer comfort, lanceert internetbedrijf Uber vandaag UberBLACK in Brussel. Voortaan kan uw Uber-rit in een luxueuze wagen met professionele chauffeur.

Nadat UberPop eind vorig jaar opgedoekt werd, lanceerde Uber UberX, met professionele chauffeurs. Nu wil het internetbedrijf klanten nu meer keuze bieden met UberBLACK.

In het wagenpark van UberBLACK zitten luxueuze bolides als de Tesla Model S, de Mercedes E-klasse of een BMW 5-serie. Voor een rit in zo'n wagen betaalt u 1,9 euro per kilometer, in vergelijking met 1,25 euro per kilometer bij een gewone UberX-rit.

Volgens Uber is UberBLACK - net als UberX - volledig reglementair. Het gaat om professionele chauffeurs met een BTW-registratie en commerciële verzekering, en zijn ze eveneens in het bezit van een Verhuur van Voertuig met Bestuurder-licentie. Pas na een strenge screening mogen de chauffeurs onder de vlag van Uber rijden, zo laat het bedrijf weten in een persbericht.

30.000 gebruikers

UberBLACK lag in San Francisco aan de basis van het succes van de taxidienst. Op zo'n vijf jaar tijd wist het bedrijf zijn diensten naar meer dan 60 landen te exporteren.

Ook in ons land is Uber populair. Volgens Filip Nuytemans, baas van Uber België, telt UberX al meer dan 300 chauffeurs en 30.000 actieve gebruikers. Dat zei hij in Le Soir.

Wettelijk kader

Het kabinet van Pascal Smet (sp.a), Brussels minister van Mobiliteit, neemt akte van de lancering van UberBLACK. Ondertussen werkt het verder aan een nieuw wettelijk kader voor de hele sector.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.