Een dokter in beschermkledij stopt een teststaafje waarmee hij een 'swab' maakte in de neus van een mogelijke patiënt in een buisje om naar een testlabo gebracht te worden.
Volledig scherm
Een dokter in beschermkledij stopt een teststaafje waarmee hij een 'swab' maakte in de neus van een mogelijke patiënt in een buisje om naar een testlabo gebracht te worden. © EPA

U voelt zich ziek. Wanneer, hoe en waar testen op coronavirus?

U voelt zich vandaag zieker dan op andere maandagen? Gezien het gestegen aantal besmettingen in ons land - inmiddels acht - is de kans groot dat u daarbij onwillekeurig aan het nieuwe coronavirus denkt: zou ik het vlaggen hebben? Dit is wat u hoort te doen.

  1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
    HLN Shop

    Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

    Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.