Twittermeisje Bana in video aan Trump: "Heb jij ooit 24 uur geen eten of drinken gehad?"

Bana Alabed on Twitter
Het zevenjarige meisje Bana Alabed, dat in oktober vorig jaar wereldwijd bekendraakte toen ze wanhopig twitterde vanuit de belegerde Syrische stad Aleppo, heeft zich nog eens tot de Amerikaanse president Donald Trump gericht. Aanleiding deze keer was zijn inreisverbod voor onder meer Syriërs en vluchtelingen in het algemeen. In een video vraagt Bana, die nu in Turkije verblijft, aan Trump of hij ooit 24 uur zonder eten of drinken heeft doorgebracht en smeekt ze hem haast aan de vluchtelingen en de kinderen van Syrië te denken.

Bana, die sinds kort zonder hulp van haar mama Fatema haar twitteraccount beheert, reageerde gisteren aanvankelijk op een tweet van Donald Trump. "Iedereen heeft het er nu over of dit al dan niet een verbod is. Noem het wat je wil, het gaat erom slechte mensen (met slechte intenties) uit het land te houden", had Trump getweet. Waarop Bana hem vroeg: "Ben ik een terrorist?".

Toen er geen antwoord van de POTUS kwam, besloot Bana enkele uren later een video te posten. "Heb jij ooit 24 uur geen eten of drinken gehad? Denk toch aan de vluchtelingen en de kinderen van Syrië", zegt ze daarin in het Engels. Tot dusver kwam er geen antwoord van Trump.

Bana Alabed on Twitter