Twitter verandert kleur logo en betuigt steun met #BlackLivesMatter

#BlackLivesMatter
Twitter #BlackLivesMatter
Eerder deze week werd George Floyd het slachtoffer van extreem politiegeweld waarbij hij het leven liet. Op (schokkende) videobeelden die een voorbijganger maakte, is te zien hoe de 46-jarige man minutenlang tegen de grond geklemd wordt. “Ik kan niet ademen”, riep hij toen uit, wat resulteerde in een wereldwijde schokgolf. Rellen braken uit maar ook virtueel werd er aandacht geëist voor het thema. Ook Twitter veranderde zijn logo in een zwart vogeltje met de hashtag #BlackLivesMatter.

Honderden mensen demonstreren al enkele dagen en nachten in de straten van de stad Minneapolis (Minnesota) om het politiegeweld tegen zwarte mensen aan te klagen. Eerder deze week zei gouverneur Tim Walz dat hij snel gerechtigheid wil. “Het vuur smeult nog in onze straten. De as is symbolisch voor decennia en generaties van pijn”, aldus de gouverneur. Hij pleitte voor een einde aan het geweld. 

Grote mediabedrijven als Netflix, YouTube en HBO hebben online hun steun uitgesproken voor de Black Lives Matter-beweging.
EPA Grote mediabedrijven als Netflix, YouTube en HBO hebben online hun steun uitgesproken voor de Black Lives Matter-beweging.

#BlackLivesMatter

Ook virtueel krijgt het protest ongeziene proporties. Twitter veranderde zijn logo in een zwart vogeltje met #BlackLivesMatter als onderschrift. Eerder betuigden onder andere mediabedrijven Netflix, YouTube en HBO online hun steun voor de Black Lives Matter-beweging.  

Bekijk ook: protesten voor gerechtigheid

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Lees ook:

Politiegeweld in de VS: zijn zwarte mensen vaker slachtoffer? (+)
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Ben Kenobi

    Gek dat we hier Trump de schuld aan het geven zijn,was hij het die op George Floyd zijn nek zat?Is hij verantwoordelijk voor de acties van 1 agent?Hij heeft de FBI toch een onderzoek laten starten of niet? Trump is zeker geen goeie president,maar zijn er ooit goeie presidenten geweest dan? Amerika is nu eenmaal zo en dat komt niet door Trump,En de volgende Amerikaanse president gaat Amerika ook niet verbeteren.

  • Andre Brandt

    Hopelijk kan hij de verkiezing op zijn buik schrijven wat heeft de wereld aan zone prutser????

  • Thomas Anderson

    Trump kan die verkiezingen op zijn buikschrijven!Game over en hij weet het dit krijg je niet meer goed!