Twitter amuseert zich met nieuwe taalfout van Trump, maar hij kan best wel lachen met de reacties

kos
Dat Trump geen fan is van spellcheckers, weten we al een tijdje. Vanmorgen was het weer prijs: de Amerikaanse president postte een tweet met daarin het - voor zover wij weten - onbestaande woord 'covfefe'. Intussen werd de tweet verwijderd, maar hij leeft lustig voort op Twitter. Trump kan zelf best wel lachen met de reacties op zijn foute tweet, zo kan althans opgemaakt worden uit een nieuwe tweet van de president.

"Despite the constant negative press covfefe" klonk het vannacht in de presidentiële tweet. Vermoedelijk bedoelde het Amerikaanse staatshoofd "coverage" alias "berichtgeving", want 'covfefe' is ook voor Engelstaligen onbegrijpelijk.

Het woord kreeg meteen eigen hashtag en leverde al bijna 350.000 tweets op. Twitteraars speculeren druk over de betekenis van het woord. Misschien is het wel Russisch voor 'Ik treed af'?

Ware betekenis covfefe?

Donald Trump kan duidelijk zelf ook lachen met de reacties op zijn tweet. "Wie komt achter de ware betekenis van "covfefe"? Veel plezier!", aldus de president op Twitter.
9 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Nuchter Denken

  j l: Van leestekens heeft u blijkbaar nog nooit gehoord. Als u dan toch een mens van de "mentale arbeid" bent, dit is basiskennis... Bovendien heeft hou dinii geen ongelijk. Andere leiders zitten met een heel leger rond zich, dus hen zal dit niet zo snel overkomen. Net zoals hij doet, zou het niet zo slecht zijn om eens een serieus deel van de politieke correctheid te laten vallen, en in plaats daarvan wat duidelijkere taal te spreken en actie te ondernemen...

 • N K

  En hij is president amai zulke mensen moeten in boerderij werken

 • André Van der Poorten

  Dit is nog een menselijke fout , dus Trump is een mens die zijn eigen tekst durft schrijven . Er zijn politiekers die nog niet eens de voor hen opgestelde teksten goed kunnen afhakkelen !

 • Basil Fawlty

  De linkse kant van twitter zeker..

 • Ivan Willems

  Mijn Engels is niet van het hoogste niveau, Maar heb er ook mijn hersenen over gebroken. Ik kon niet uitmaken wat hij (Trump) bedoelde.