Twitter amuseert zich met nieuwe taalfout van Trump, maar hij kan best wel lachen met de reacties

kos
Dat Trump geen fan is van spellcheckers, weten we al een tijdje. Vanmorgen was het weer prijs: de Amerikaanse president postte een tweet met daarin het - voor zover wij weten - onbestaande woord 'covfefe'. Intussen werd de tweet verwijderd, maar hij leeft lustig voort op Twitter. Trump kan zelf best wel lachen met de reacties op zijn foute tweet, zo kan althans opgemaakt worden uit een nieuwe tweet van de president.

"Despite the constant negative press covfefe" klonk het vannacht in de presidentiële tweet. Vermoedelijk bedoelde het Amerikaanse staatshoofd "coverage" alias "berichtgeving", want 'covfefe' is ook voor Engelstaligen onbegrijpelijk.

Het woord kreeg meteen eigen hashtag en leverde al bijna 350.000 tweets op. Twitteraars speculeren druk over de betekenis van het woord. Misschien is het wel Russisch voor 'Ik treed af'?

Ware betekenis covfefe?

Donald Trump kan duidelijk zelf ook lachen met de reacties op zijn tweet. "Wie komt achter de ware betekenis van "covfefe"? Veel plezier!", aldus de president op Twitter.