Snorkelende toeristen in de beschutte baai van Sahl Hasheesh.
Volledig scherm
Snorkelende toeristen in de beschutte baai van Sahl Hasheesh. © REUTERS

Tweede toeriste dood aangetroffen na aanval door haai in Egypte

Enkele uren nadat vrijdag een Oostenrijkse toeriste (68) in de buurt van de Egyptische badplaats Hurghada om het leven kwam na een haaienaanval, is ook het lichaam ontdekt van een tweede toeriste die is overleden. Het gaat om een Roemeense vrouw van in de veertig. Haar lichaam werd aangetroffen binnen de 600 meter van waar het eerdere drama plaatsvond.

7 reacties

 • Emmanuel Veraart

  1 maand geleden
  De natuur geeft en neemt. De haai hoort daar thuis in het water, de mens niet.
 • Bella Jo

  1 maand geleden
  Geen Egypte meer voor mij!
 • Gregor Boeren

  1 maand geleden
  Er vallen jaarlijks meer doden door vallende kokosnoten dan door het toedoen van haaien
 • Eddy Dermon

  1 maand geleden
  En zeggen dat haaien zelden mensen aanvallen ; de bewijzen zeggen alles. Misschien een groot net plaatsen waar de haai niet door kan en waar mensen kunnen zwemmen.
 • joeri de clercq

  1 maand geleden
  Haai aanvallen zijn echter zeldzaam. De kans dat je sterft door een aanrijding met een step is vele malen groter.
 1. Duitse bondskanselier Scholz ontkent rol bij kolossaal bankschandaal in Hamburg

  Duitse bondskanse­lier Scholz ontkent rol bij kolossaal bankschan­daal in Hamburg

  De Duitse bondskanselier Olaf Scholz heeft in gesprek met de pers weersproken ooit politieke invloed te hebben misbruikt toen hij burgemeester van Hamburg was in een schandaal rond de particuliere Hamburgse Warburg-bank. De financiële top van de gemeente Hamburg zou mogelijk een dubieuze invloed hebben gehad op de behandeling van de fraudezaak. Scholz wordt er komende week in Hamburg in een hoorzitting over aan de tand gevoeld.
 2. Van ‘Queer Eye’ tot ‘Queer as Folk’: met deze titels kijkt u helemaal Pride-proof
  TV

  Van ‘Queer Eye’ tot ‘Queer as Folk’: met deze titels kijkt u helemaal Pri­de-proof

  Brussel hing in mei al trots de vlaggen uit, de rest van de wereld volgde in juni en in augustus beleeft de Scheldestad met ‘Antwerp Pride’ traditioneel haar LGBTQ+-hoogmis. Maar een 15-jarige jubileum-editie met alle toeters, bellen, binders en pailletten is niet compleet zonder een even kleurrijk en inclusief tv-lijstje. Want ook vanop de bank kunt u zich vergapen aan op en top queer reeksen die beroeren, ontroeren, entertainen en informeren. Dat de optocht niet zomaar een bandeloos feestje is, maar begon als een opstand voor gelijke rechten en vrijheden leert u in de documentairereeks ‘Pride’ op Disney+. Waarna shows als ‘Queer as Folk’ op STARZPLAY, ‘Our Flag Means Death’ op Streamz en ‘It’s a Sin’ op VRT NU u met een lach en een traan de mensen achter het acroniem tonen.