Bart De Pauw en zijn echtgenote Ines De Vos bij het verlaten van het gerechtsgebouw van Mechelen.
Volledig scherm
Bart De Pauw en zijn echtgenote Ines De Vos bij het verlaten van het gerechtsgebouw van Mechelen. © Photo News

Tweede procesdag zit erop, Bart De Pauw kreeg het laatste woord: “Jammer dat ze mijn excuses niet aanvaarden”

De tweede en laatste procesdag in de zaak-Bart De Pauw is afgelopen. De verdediging van De Pauw legde voor het eerst haar kaarten op tafel. Advocaat John Maes kwam ook met een juridisch argument op de proppen: hij meent dat een deel van de aanklachten niet vervolgd kan worden omdat ze dateren van voor 15 april 2016. Het laatste woord was voor de vrouwen en voor Bart De Pauw zelf, die bijzonder emotioneel was. Het vonnis wordt later dit jaar verwacht. Lees hieronder hoe de procesdag verliep.

 1. Al zeker 13 besmettingen met omikronvariant onder passagiers die in Nederland arriveerden
  Play

  Al zeker 13 besmettin­gen met omikronva­ri­ant onder passagiers die in Nederland arriveer­den

  Bij dertien van de reizigers die vrijdag uit Zuid-Afrika op Schiphol aankwamen, is tot nu toe de omikronvariant van het virus aangetroffen. Dat meldt het Nederlandse Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. Het onderzoek naar alle 61 positief geteste personen is nog niet afgerond. Mogelijk wordt de nieuwe variant in meer testmonsters aangetroffen. Ook een Vlaams koppel zit nog steeds in isolatie in Nederland.
 2. Buurlanden gaan nauwer samenwerken om verdrinking van migranten te voorkomen, Frontex zet luchtbewaking in

  Buurlanden gaan nauwer samenwer­ken om verdrin­king van migranten te voorkomen, Frontex zet luchtbewa­king in

  De EU-landen gaan hun samenwerking opvoeren in de strijd tegen smokkelnetwerken die migranten de levensgevaarlijke Kanaalroute opsturen. Dat hebben ze afgesproken tijdens een spoedoverleg in de Noord-Franse havenstad Calais. Tegelijk zal het Europese grensbewakingsagentschap Frontex haar aanwezigheid in het Kanaal en de Noordzee opvoeren, onder meer via luchtbewaking. Al op 1 december zou er een vliegtuig ingezet moeten worden.