Ga naar de mobiele website
^ Top

Twee studentes staan "doodsangsten" uit na aanranding door vluchteling

Robotfoto van de politie
LKA NRW Robotfoto van de politie
Na de verkrachting en moord van een studente in Freiburg wordt Duitsland opnieuw opgeschrikt door een reeks aanrandingen waar een asielzoeker bij betrokken is. Een 31-jarige vluchteling uit Irak is volgens de politie van de Duitse stad Bochum in deelstaat Noordrijn-Westfalen verantwoordelijk voor de verkrachting van twee universiteitsstudentes. De man kwam eind vorig jaar naar Duitsland met zijn vrouw en twee kleine kinderen.

Na de analyse van DNA-sporen zijn de speurders zeker dat de man in augustus probeerde om een 21-jarige Chinese studente aan te randen en haar daarbij zwaar verwondde. In november verkrachtte hij een 27-jarige studente die ook uit China afkomstig was.

De beide vrouwen hebben hun beproeving overleefd maar voor het eerste slachtoffer betekende de aanranding bijna haar dood. Ze werd zo erg toegetakeld dat de politie ervan uitgaat dat de Irakees haar wilde ombrengen. Ook het tweede slachtoffer verklaarde tegenover de speurders "doodsangsten" te hebben uitgestaan.

De politie kon de vermeende dader vatten na cruciale aanwijzingen die werden aangeleverd door de levenspartner van het tweede slachtoffer. Vorige donderdag had hij in het struikgewas nabij de plaats van het delict een verdachte man opgemerkt. Hij nam zijn smartphone en kon hem fotograferen. Met die beelden stapte hij naar de politie. Mogelijkerwijs heeft de vriend van het slachtoffer zo een nieuwe verkrachting verhinderd.

De verdachte kon wat later opgepakt worden in een opvangcentrum voor vluchtelingen in Bochum. De asielzoeker heeft de daden ontkend en voor de rest geen verklaringen afgelegd. Het harde DNA-bewijs laat volgens de speurders nochtans geen twijfel over zijn betrokkenheid bestaan.

Andreas Wegener on Twitter
Andreas Wegener on TwitterReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Meld een bug