De Guardia Civil valt binnen in een luxewoning in Marbella om topstukken uit de Antwerpse cocaïnemaffia te arresteren.
Volledig scherm
De Guardia Civil valt binnen in een luxewoning in Marbella om topstukken uit de Antwerpse cocaïnemaffia te arresteren. © Guardia Civil

Twee spilfiguren Antwerpse cokemaffia opgepakt in luxewoning aan Costa del Sol

De Spaanse politie heeft aan de Costa del Sol twee spilfiguren gearresteerd van de Belgisch-Nederlandse drugsmaffia. Het zou gaan om een Nederlander en een Belg die cocaïnetransporten organiseerden vanuit Brazilië naar Antwerpen en Rotterdam. Ze werden opgepakt bij huiszoekingen in luxewoningen in Marbella. Bij huiszoekingen in ons land en Nederland werden gelijktijdig nog zeven mensen opgepakt. Ook dat zijn Nederlanders en Belgen.

8 reacties

 • Johan Renier

  3 maanden geleden
  De politiediensten kloppen zich fier op de borst voor een druppel op een hete plaat.
 • José Gonzales

  3 maanden geleden
  Proficiat aan de politie diensten.
 • Stephan Priem

  3 maanden geleden
  Dit is het gevolg van decennialang pamperbeleid, hier kon en mocht alles en nu zijn baas over Antwerpen, Gent, Brussel, Charleroi en Luik.
 • Francois Vleminckx

  3 maanden geleden
  Geen plaats in de gevangenissen hier. Dus vrij uiteraard.
 • glenn wouters

  3 maanden geleden
  En nu? Een procedure foutje? Of gaan ze ze zo laten lopen. In plaats van zulke figuren nu eens een behoorlijke straf te geven, en met behoorlijk bedoel ik 50 jaar effectief zonder vervroegde vrijlating.
 1. Drugskartel met kopstukken in Dubai opgerold: “Tien arrestaties en 900.000 euro cash in België”
  Play
  Antwerpen

  Drugskar­tel met kopstukken in Dubai opgerold: “Tien arresta­ties en 900.000 euro cash in België”

  De Europese politieorganisatie Europol heeft in zes landen 49 verdachten gevat die verdacht worden van grootschalige internationale drugshandel. Daarbij is in totaal meer dan 30 ton cocaïne onderschept. De operatie Sky ECC van de federale gerechtelijke politie in Antwerpen lag mee aan de basis van het neerhalen van dit drugskartel. In ons land werden tien verdachten opgepakt en zo’n 900.000 euro in beslag genomen.