Een van de mannen zou een vliegveld en defensiehelikopters hebben gefotografeerd (archiefbeeld).
Volledig scherm
Een van de mannen zou een vliegveld en defensiehelikopters hebben gefotografeerd (archiefbeeld). © EPA

Twee Russen aangehouden in Noorwegen voor vliegen met drones

In Noorwegen zijn deze week twee Russische mannen aangehouden die los van elkaar dronebeelden maakten in het Scandinavische land. Een van de mannen zou een vliegveld en defensiehelikopters hebben gefotografeerd. Beide verdachten zitten vast in afwachting van verder onderzoek. Wegens sancties is het nu verboden voor Russen om drones of wat dan ook boven Noorwegen te laten vliegen. Die maatregelen zijn ingesteld wegens de Russische inval in Oekraïne.

9 reacties

 • emiel wouters

  4 maanden geleden
  In deze tijd en hen kennende om hun geloofwaardigheid, zou geen enkele rus nog mogen binnenkomen in EU. zelf de ambassades zouden buiten door ons moeten beveiligd zijn en alles wat binnen en buiten gaat zou MOETEN grondig gecontroleerd worden. Iets verdacht dan onmiddellijke uitzetting. zo simpel.
 • Cecarine De Smet

  4 maanden geleden
  Mss Russen geen meer toelaten in Europa?? En alle Russen uit Europa bannen?? Eigenlijk uit alle NAVO-landen!!
 • Cecarine De Smet

  4 maanden geleden
  Zonder twijfel Russische spionnen!
 • Evan De Jongh

  4 maanden geleden
  Ze laten Russen met gekochte visa de grens over, er zijn EU landen die de Russen paspoorten geven in ruil voor geld. Dis zls he vb een Cypriotisch paspoort hebt kan je heel EU door zonder controle.
 • bert Van den Bossche

  4 maanden geleden
  Spionage 20 jaar!
 1. Zo ging het er in de sixties aan toe: een kameel op de speelplaats, Milleke Melleke Mol en toch niet zo vrije liefde
  PREMIUM
  15

  Zo ging het er in de sixties aan toe: een kameel op de speel­plaats, Milleke Melleke Mol en toch niet zo vrije liefde

  De golden sixties spreken tot de verbeelding. Maar hoe ging het er in die tijd nu echt aan toe in ons land? Historicus Korneel De Rynck beschrijft het in een boek dat de voorbije maanden al bijna 10.000 keer over de toonbank ging. Van spaghetti die aan de bomen groeit, over autofabrieken die de economie in Vlaanderen boosten tot de komst van de allereerste supermarkt. “Ik weiger met een winkelkarretje rond te lopen. Dat is niets voor mannen!”
 2. Na neerhalen van Chinese spionageballon boven de VS: zweeft er ook een boven ons land? En dreigt er escalatie tussen China en de VS? Uw vragen beantwoord
  PREMIUM

  Na neerhalen van Chinese spionage­bal­lon boven de VS: zweeft er ook een boven ons land? En dreigt er escalatie tussen China en de VS? Uw vragen beantwoord

  De hele wereld kijkt met veel belangstelling naar de saga rond de Chinese spionageballon die hoog boven de Verenigde Staten zweefde. Zeker nu volgens het Pentagon nog een tweede exemplaar is gespot boven Latijns-Amerika. Kan zo’n ballon bestuurd worden? Waarom was het zo moeilijk om het gevaarte neer te schieten? En dreigt er escalatie tussen China en de VS? Hier beantwoorden we uw meest gestelde vragen.