Twee personen naar ziekenhuis na brand in bizarre omstandigheden

BBO
In de Peter Benoitstraat in Oostende woedde gisteravond iets voor elf uur een brand in een onbewoonbaar verklaard appartement. Twee bewoners van het appartement op de tweede verdieping van het gebouw dienden met een ladderwagen geëvacueerd te worden en werden overgebracht naar het ziekenhuis. Ze hebben rook ingeademd.

De bewoonster van de benedenverdieping kon zichzelf in redding brengen toen ze de geur van brand waarnam en geen hand voor de ogen zag in de hal. Toen de brandweer aankwam hing de hele straat onder een dikke rookpluim. Na de evacuatie met de ladderwagen kregen de pompiers het vuur snel onder controle.

Hoe de brand ontstaan is, is niet duidelijk. In het appartement zou normaal gezien niemand mogen wonen en zouden de elektriciteitsleidingen afgesloten moeten zijn. Binnen is alles uitgebrand. Het parket stelde een expert aan om de oorzaak te achterhalen. Voorlopig kunnen de bewoners niet terug naar huis. De bewoonster van het gelijkvloers kan terecht bij familie, de twee andere bewoners brengen de nacht door in het ziekenhuis.