Twee Air-France vliegtuigen maken noodlanding na bommeldingen

AFP
Air France-vlucht 65, tussen Los Angeles en Parijs, is dinsdagavond omgeleid naar Salt Lake City na een bommelding per telefoon. Dat melden de Amerikaanse media. Ook een tweede vliegtuig van Air France moest in de VS worden omgeleid.

Het tweede toestel maakte een onvoorziene landing op de luchthaven van Halifax, in de Canadese provincie Nova Scotia. De twee noodlandingen zijn probleemloos verlopen.

"De vliegtuigen waren kort nadat ze waren opgestegen het doelwit van een anonieme dreiging", zo meldt Air France nu. Het ging telkens om een anonieme bommelding per telefoon. "Uit voorzorg, en om alle nodige veiligheidscontroles uit te kunnen voeren, besliste Air France om voor de twee toestellen een landing aan te vragen."

De vliegtuigen, de passagiers en hun bagage zijn gecontroleerd door de lokale autoriteiten. Er is niks bijzonders aangetroffen, meldt CNN.

Er loopt ook een onderzoek naar de telefonische bommeldingen. Het is niet duidelijk of de twee telefoontjes door dezelfde beller werden gepleegd.